hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırlarda giriş - çıkış başladı

    Sınırlarda giriş - çıkış başladı
    expand

    Pol-net sistemindeki arızanın giderilmesinin ardından saat 13.00'te durdurulan sınır kapılarındaki giriş çıkışlar yeniden başladı.

    Emniyet genel müdürlüğü'nün "pol-net sistemi" arızalandı. Türkiye genelinde pasaport işlemleri yapılamayınca, Türkiye genelinde sınır kapılarında giriş-çıkış işlemleri durdu. Edirne'de araç kuyruğu bir kaç saatte kilometreleri buldu.

    Sistem öğle saatlerinde arızalandı

    Saat 13.00'ten itibaren pasaport işlemleri yapılamadı. Ve Türkiye genelindeki tüm sınır kapılarından ülkeye giriş ve çıkış işlemleri durduruldu.

    Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan kapısı olan Edirne'deki Kapıkule Gümrük Sahası'nın içi arıza yüzünden doldu, dışarı da ise 3 kilometre küçük, 4 kilometre tır kuyruğu oluştu.

    Arıza sebebiyle sınır kapısında kalan sürücüler, korna çalarak durumu protesto etti.

    Arıza 17. 00'de giderildi

    Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcısı Gürkan Örgel, saat 17.10 itibariyle polis sistemi arızasının giderildiğini ve ülkeye giriş ve çıkış işlemlerine başlandığını bildirdi.

    Emniyet'ten 'hack' iddialarına yalanlama

    Emniyet genel müdürlüğü, resmi internet sitesi egm.gov.tr adresinin hacklandiği iddialarını yalandı. Emniyet'ten yapılan açıklamada 'egm resmi sitesi, veri merkezinin taşınmasından dolayı kontrollü olarak devre dışı bırakılmıştır' ifadelerine yer verildi.

    Bugün, egm.gov.tr adresinde erişim ara ara kesilirken, pol-net sisteminin çalışmaması sebebiyle gümrük kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Hacker grubu redhack, egm.gov.tr adresini hacklediğini iddia etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow