hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    164 öğrenci yemekten zehirlendi

    164 öğrenci yemekten zehirlendi
    expand

    Batman'da taşımalı eğitim kapsamında 3 merkezdeki 164 öğrenci, yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

    İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, hastanedeki öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumları ile ilgili bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, merkez Mehmet Akif İnan İlkokulu taşıma merkezinde 42, Yaylıca İlkokulu taşıma merkezinde 72, Şeyhçoban İlkokulu taşıma merkezinde 50 öğrencinin, dağıtılan tavuk dürümü yiyip ayranı içtikten sonra rahatsızlandıklarının anlaşıldığını söyledi.

    Öğrencilerin kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını anlatan Akboğa, şunları kaydetti: "Üç taşıma merkezinde 164 öğrenciye yemek dağıtıldı. Zehirlenme olayı ile ilgili gerekli incelemeler başlatıldı. Yemek numuneleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bilgi verildi. Hastane yetkililerinden aldığım bilgiye göre, hayati tehlikesi olan öğrenci bulunmuyor. Olayı haber alır almaz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocukların taşındığı tüm köylere servis araçları göndererek ailelerin sorunsuz ve hızlı bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağladık."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow