hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlendirilen çocuk devlet korumasında

    Evlendirilen çocuk devlet korumasında
    expand

    Tekirdağ'da kendisinden 13 yaş büyük akrabasıyla evlendirilen 13 yaşındaki çocuk, komşularının ihbarıyla devlet korumasına alındı.

    Tekirdağ'da 13 yaşındaki H.C.'yi 'okutacağım' diye yanına alan İ.G., iddiaya göre küçük kızla 26 yaşındaki oğlu işsiz Ö.G.'ye imam nikahı kıydırdı.

    H.C.'yi ağlarken gören komşularının haber vermesiyle gelen polis, olayı ortaya çıkarttı.

    H.C. devlet korumasına alınırken, Ö.G. tutuklandı. Annesi S.C. ve babası R.C. ayrı yaşadığı için İstanbul Gaziosmanpaşa'daki bir akrabalarının yanında kalan H.C.'den haberdar olan ve kızın ailesini tanıyan İ.G., iddiaya göre 'H.C. ortada kalmasın. Ben ona hem bakar, hem de okuturum. Büyüyünce de oğlumla evlendiririm' dedi.

    İ.G. kızın babası R.C. ile görüştü. Daha sonra da izin alarak H.C.'yi yanına aldı.

    6'ncı sınıf öğrencisi olan H.C. Tekirdağ'daki bir okula yazdırıldı. İ.G., 2 ay önce oğlu Ö.G. ile H.C.'ye imam nikahı kıydırarak düğün yaptı.

    Düğün sonrası H.C.'nin sürekli ağladığını gören komşuları durumdan şüphelenerek polise haber verdi.

    H.C. gelen polis ekiplerine psikolog eşliğinde alınan ifadesinde zorla evlendirildiğini söyledi. Bunun üzerine olan İ.G. ve oğlu Ö.G. gözaltına alındı.

    Kızın anne ve babası da ifadesi alınmak üzere polis merkezine çağırıldı. Muayenesi yapılan H.C.'nin ise kızlık zarının yırtıldığı tespit edildi.

    Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen İ.G. ile kızın anne ve babası denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Ö.G. ise 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

    Olayın ortaya çıkmasının ardından H.C., devlet korumasına alınarak Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow