hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan vali yorumu: "İyi bir arkadaşımız"

    Erdoğandan vali yorumu: İyi bir arkadaşımız
    expand

    Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlerde başörtülü aday göstereceklerini açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz'a gönderilen maille ilgili olarak da Eskişehir valisi için, "İyi bir arkadaşımız" yorumunu yaptı.

    A Haber televizyonunda canlı yayına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Askerliğin kısaltılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile mutabığız. Askerlik kısalacak. 12 ay olarak düşünüyoruz. Bu konuda bir taslak, bir çalışma var. Kısa dönem yine aynı 6 ay olarak devam edecek" şeklinde konuştu.

    Başörtüsü


    Başbakan Erdoğan, demokratikleşme paketinde yer alan başörtüsüyle ilgili düzenlemeye ilişkin sorulara da yanıt vererek, "Türk Silahlı Kuvvetleri çalışanları, emniyet mensupları ve hakim savcılar istisnai olarak, kendi mevzuatları dahilinde, kendileri istedikleri zaman istedikleri düzenlemeyi yapabilirler. Biz bunu şu anda kendi yapacağımız düzenlemenin dışında tuttuk" dedi.

    "Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak"

    Yerel seçimlerde başörtülü adaylarının olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise Erdoğan, "Yerel seçimlerde başörtülü adayımız olacak. Sayısını ben şu anda veremem, kaç tane olacak. Bunların hepsinin şu anda aday tespitleri devam edecek" diye yanıt verdi.

    "Seçim sistemiyle ilgili gelen önerileri bekleyeceğiz"

    Demokratikleşme paketiyle açıklanan seçim sistemindeki değişiklik tekliflerini ele alan Erdoğan, konuyla ilgili 3 öneri sunduklarını ifade ederek, "Bize gelen önerileri bekleyeceğiz. Tekrar değerlendirme yapıp ona göre adımımızı atmayı planlıyoruz. Kamuoyu araştırması yapacağız. Hangisi çıkarsa o istikamette adımımızı atarız. İnanıyoruz ki bu yeni dönemde hayırlı kararlar çıkacaktır" şeklinde konuştu.

    'İyi bir arkadaşımız"

    Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın gazeteci İsmail Saymaz'a yönelik maili içinse Başbakan Erdoğan, "Davranışını tasvip etmiyorum ama iyi bir arkadaşımız" yorumunu yaptı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow