hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay'da ODTÜ müdahalesi

    Kızılayda ODTÜ müdahalesi
    expand

    ODTÜ Ormanı'nda yapılan yol çalışmasını protesto için YÖK'e yürümek isteyen öğrencilerden 24'ü gözaltına alındı. ODTÜ kampüsünde de yürüyen öğrencilere polis müdahale etti, olaylar çıktı.

    Ankara Kızılay Meydanı'nda ellerinde fidanlarla toplanan bir grup ODTÜ'de yapılan yol çalışmasını protesto etmek için Bilkent'teki YÖK binasına yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri gruba müdahale etti.

    GENÇ-DER üyesi bir grup Kızılay Meydanı'nda toplanarak 'ODTÜ'den ağaçları kesip yol yapacağına, YÖK'ü yık orman yap' pankartı açtı. Ellerinde fidanlar bulunan grup, Bilkent'te bulunan YÖK binasına gitmek için daha sonra Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Grubun önü bir süre sonra çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis, yapılan yürüyüşün kanunsuz olduğu ve dağılmaları yönünde gruba uyarıda bulundu. Yürümekte ısrar eden eylemcilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Yaka paça gözaltına alınan 24 kişi polis otobüsüne bindirilerek Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Müdahale sırasında ise fidanların saksıları ile birlikte kırıldığı görüldü.

    Akşam da polis müdahalesi

    Akşam saatlerinde ODTÜ'de yol yapım çalışmalarını protesto eden öğrencilere yine polis müdahale etti. Bir polis helikopteri de müdahaleye destek verdi.

    ODTÜ'nün A1 kapısında toplanan bir grup öğrenci, A4 kapısına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan öğrenciler, polise havai fişek ve taş attı. Oluşturdukları barikatları da ateşe verdi.

    Polis ekipleri öğrencilere TOMA'larla ve biber gazıyla müdahalede bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow