hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Necdet Özel'den flaş açıklamalar

    Necdet Özelden flaş açıklamalar
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Beni hedef tahtasına oturtursanız bir süre sonra beni de bulamazsınız" dedi.

    Çankaya Köşkü'nde Büyük Resepsiyon Salonu'nda verilen resepsiyon öncesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, konuklarını birlikte karşıladı.

    Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül smokin giyip papyon taktı, eşi Hayrünnisa Gül ise parlak taşlarla süslü lacivert bir elbise giydi.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve eşi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda hazır bulundu.

    Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona Türk Silahlı Kuvvetleri üst düzeyde iştirak etti.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eşi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün yanı sıra TSK'yı temsilen çeşitli rütbelerden askerler ve eşleri de resepsiyona katıldı.

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yüksek yargıyı resepsiyonda temsil etti.

    Siyasi partilerin genel başkanları da resepsiyona katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi, resepsiyonda yer alırken, AK Parti milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Ahmet İyimaya, CHP milletvekilleri Erdoğan Toprak ve Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra BDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ile MHP'li milletvekilleri Mehmet Şandır ve Celal Adan da resepsiyona iştirak etti.

    Resepsiyona iş adamları da yoğun ilgi gösterdi. İş kadını Semahat Arsel, iş adamları Erdoğan Demirören, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Kibar, Ayhan Çelik, Ali Sabancı, Hacı Boydak, Nihat Özdemir, Süreyya Ciliv gibi çok sayıda işadamı ve eşleri resepsiyonda hazır bulundu.

    Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün davetlileri kabulü yaklaşık bir saat sürdü. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi kabullerin bitmesinin ardından birlikte basın mensuplarına poz verdi.

    Necdet Özel: "Misilleme yapıyoruz"

    Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Suriye'de Resulayn'daki çatışmaların ardından Türk uçaklarının bölgeyi bombaladığı iddiasına ilişkin soru üzerine Özel, "Açıklamayı biz yapmadığımıza göre asılsız bir haber demektir. Asparagas bir haber. Böyle bir şey olduğu zaman ben internet aracılığı ile bütün basını, bütün Türk kamuoyunu bilgilendiriyorum. Böyle bir şey ben koydum mu internetime? Koymadıysam yoktur" yanıtını verdi.

    Özel, Ceylanpınar'da bir kişinin Suriye tarafından gelen ateş ile hayatını kaybetmesinin kayıp sayılıp sayılmayacağı yönündeki soruya, "Bugüne kadar kaç vatandaşımızı kaybettik. Bunlar oradan seken mermiler. Biz de seken mermi kimden gelirse gelsin buna misilleme yapıyoruz" dedi.

    Misilleme olarak yapılanların belirtildiğini anlatan Özel, şunları söyledi: "Bunlar angajman kuralları. Bunlar Bakanlar Kurulunun onayından geçmiş, yetkileri bize verilmiş misilleme hakları, angajman kuralları neyse onu uyguluyoruz. Bizim yaptığımız her şey yasal. Yasa dışı hiçbir şey yapmıyoruz biz."

    Özel, Türk hava sahasının Rus uçakları tarafından ihlal edilip edilmediğine ilişkin soruya, ihlal olursa bunun açıklandığı yanıtını verdi.

    "Ahmet-Mehmet istedi diye istifa etmem"

    Balyoz davasıyla ilgili iddiaların hatırlatılması ve konuyla ilgili soru yöneltilmesi üzerine Orgeneral Özel, bu konudaki iddialara cevap verdiğini ve orada birçok mesaj bulunduğunu dile getirdi.

    İstifa çağrılarını reddeden Özel, "Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına baksam, istifa onurlu ve kişisel bir iştir. Öyle Ahmet-Mehmet istedi diye istifa etmem. Ben buraya elimi taşın altına sokarak, çok zor bir dönemde geldim. Ben milletin güvenine bakarım, onu kaybedip kaybetmemeye bakarım. Ben sadece millete hizmet için buradayım. Oraya buraya gelmek gibi bir beklenti içinde değilim" dedi.

    TSK'nın milletin ordusu olduğunu ifade eden Orgeneral Özel, bütün siyasi akımlardan uzak durmaya çalıştıklarını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow