hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara hem susuz hem metrosuz kaldı

    Ankara hem susuz hem metrosuz kaldı
    expand

    Ankara 1 ayda ikinci kez susuz kaldı. Çankaya'da hem arıza hem de yol çalışmasının yol açtığı kesinti giderilmeye çalışılırken de iş makinesi, Ankaray metrosuna çarptı ve metro seferleri de durduruldu.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kesintiye neden olarak, Konya yolunda, ana su borusundaki arıza gösterildi.

    Açıklamada, ASKİ ekiplerinin onarım çalışmalarını sürdüğü belirtildi. Çankaya ilçesindeki mahallelere ne zaman su verileceği ise açıklanmadı.

    Bu tek kesinti değil, ikinci kesinti noktası da ODTÜ yol çalışmalarının sürdüğü bölge.

    ASKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Eskişehir yolu ile Konya yolu arasında kalan dört noktada yapılacak bağlantı çalışmaları nedeniyle, bu gece yarısından itibaren 40 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.

    Kesintiden Çiğdem, Karakusunlar, 100. Yıl Çukurambar mahallelleri etkilenecek.

    Metro da durdu

    ASKİ ekipleri arızayı gidermek için çalışmalara başladılar ancak çalışmalar esnasında Ankaray ve iş makinesi çarpıştı. Çarpışınca Ankaray raydan çıktı. Kazada yaralanan olmadı, metroyu kullanan vatman şok geçirdi.

    Ankara'da 45 dakika metro ulaşımı tamamen durdu. Kazanın su arızasını tamir eden ASKİ ekipleriyle Ankara Metrosunu sağlayan Ankaray yetkililerinin koordinasyonsuzluğundan kaynaklandığı iddia ediliyor. Metro ulaşımı sağlanmaya başladı. Ama Ankara'da su sıkıntısı had safhada.

    Peki sular ne zaman gelecek? Bu sorunun yanıtı net değil, ODTÜ yol çalışması nedeniyle yaşanan kesinti bu gece başlayacak ve 40 saat sürecek. Metro kazasının yaşandığı bölgedeki arızanın ise ne zaman gideleceği ve Çankayaya yeniden ne zaman su verileceğinin yanıtı henüz yok.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow