hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel harekatçıların tutukluluğuna devam

    Özel harekatçıların tutukluluğuna devam
    expand

    Ankara'da soruşturması devam eden faili meçhul cinayetlere ilişkin tutukluluk incelemesi yapılan eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın ve Ziya Bandırmalıoğlu'nun tutukluluklarına devam kararı verildi.

    Çarkın ve Bandırmalıoğlu, jandarma eşliğinde sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi. Zanlılar, burada, aylık rutin tutukluluk incelemesi kapsamında Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli nöbetçi Abdullah Bahçeci'ye beyanda bulundular. Bahçeci, yaptığı değerlendirme sonucunda, iki zanlının da tutukluluğunun devamına karar verdi.

    Bu karara, zanlılar hakkında "kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, bazı şüphelilerle tanıkların daha önce alınan beyanları, zanlıların üzerlerine atılı suçlar için kanunda öngörülen ceza miktarı nedeniyle kaçma şüphelerinin bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması ve delil karartma ihtimali" gibi gerekçeler gösterildiği öğrenildi.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin Çarkın ve Bandırmalıoğlu ile Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de arasında bulunduğu 12 kişi hakkında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açmıştı.

    Ancak zanlılar hakkında, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 1990'larda işlenen başka bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmaya da devam ediyor. Çarkın ve Bandırmalıoğlu'nun bugünkü tutukluluk incelemesi de süren soruşturma kapsamında yapıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow