hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gürsel Tekin adaylık için tarih verdi

    Gürsel Tekin adaylık için tarih verdi
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "İnşallah ayın 9'unda, bütün örgütümle ve kent mağdurlarıyla, Kadıköy'de aday adaylığımı açıklayacağım" dedi.

    Tekin, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, bugün ölüm yıl dönümü olan Bülent Ecevit'i rahmetle andığını söyleyerek, törene katılanları saygı duruşuna davet etti.

    Saygı duruşunun ardından konuşmasına devam eden Tekin, Gaziosmanpaşa'da olma sebeplerinden birinin mağdur edilmiş, yok sayılmış binlerce yurttaşın barınma sorunu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

    "Ufak bir eleştiri ile başlamak istiyorum. 'Gülsuyu, Sultan Mahallesi, Sulukule ve Tarlabaşı'nda, önümüzdeki süreçte beton lobileri buralara sahip olacak' dediğimizde, buralardaki dostlarımız, tercihlerini yanlış kullandılar. Hatırlarsınız 2008 yılında bu mahallelerde önümüzdeki süreçte, kentsel dönüşümde hangi mağduriyetlerle karşı karşıya kalacaklarını anlattık. Ama ne yazık ki arkadaşlarımız, kendi kaderlerine kendileri karar verdi."

    Tekin, Türkiye'de insanların güvendiği tek şeyin tapu olduğunu söyleyerek, hiç kimsenin tapu güvencesinin olmadığının görüleceğini savundu.

    Daha önce Sultan Mahallesi'ndeki vatandaşları uyardığını belirten Tekin, "(Sizi sürgüne tabi tutacaklar) dediğimizde 'Hayır belediye başkanı geldi, bize namus sözü verdi' demişlerdi. Şimdi soruyorum; size namus sözü veren, 'sizin mülkiyetinize dokunmayacağız' diyenler, sizin gözlerinizin içine bakabiliyorlar mı? Ne oldu acaba bunlar, hiç sordunuz mu?" ifadelerini kullandı.

    Marmara depreminin ardından herkesin "deprem vergisi" ödediğini ancak hesabını sormadığını dile getiren Tekin, kentsel dönüşüm için ayrılan çok büyük arazilerin nerede olduğunu sordu.

    Tekin, şunları kaydetti: "Size söz veriyorum, inşallah ayın 9'unda, bütün örgütümle ve kent mağdurlarıyla, Kadıköy'de aday adaylığımı açıklayacağım. Eğer bütün talanların hesabını sormazsanız Milli Emlak'a, yani millete ait olan bu arsaların bugün ne yazık ki AVM, rezidans ya da ranta teslim ediliğini görürsünüz."

    "Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak"

    Gürsel Tekin, İstanbul'un dışında CHP'nin yönettiği belediyelerde mülkiyet sorunu olmadığını savunarak, sorunun çözüm adresinin CHP olacağını dile getirdi.

    Törene katılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılmasına ilişkin, "Cumartesi'den itibaren sayın Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Önümüzdeki günlerde Sarıgül ile tatlı bir rekabet olacak. Sayın Sarıgül, bugüne kadar bizim gibi açık bir şekilde aday adaylığını ilan etmiş değildir. İnşallah aday adaylığını ilan ettiği günden sonra, aramızda bu tatlı rekabet başlayacaktır. Burası sosyal demokrat bir parti. Burayı kimse kışla gibi görmesin, bir AKP gibi görmesin. Herkes düşüncelerini söyleyecektir. Muhalefet de olacaktır, karşı çıkan da olacaktır" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow