hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terör polisinden El Kaide'ye oyuncaklı baskın

    Terör polisinden El Kaideye oyuncaklı baskın
    expand

    El Kaide'ye yönelik 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda alışıldık polis baskını manzaraları yoktu. Terörle Mücadele Şubesi polisleri, arama yaptığı evlerdeki çocukların olumsuz etkilenmemesi için oyuncak dağıttı.

    Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla El-Kaide terör örgütü üyelerinin 1.5 yıldan bu yana sürdürülen teknik takibi ardından Erzincan, Konya, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

    Erzincan Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri El-Kaide terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen kişileri 1.5 yıl süren teknik takibe aldı. Terör örgütüne üye olduğu iddia edilen kişilerin evlerine bugün saat 05.00'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

    Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinden oluşan 100 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda Erzincan’da 12, Konya’da 2, İstanbul’da 1 ve Diyarbakır’da 1 olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı.

    Çocuklara oyuncak dağıttılar

    Ancak operasyonlar Türkiye'de hiç de alışıldık olmayan bir özenle gerçekleştirildi. Bugüne kadar tartışma konusu olan özellikle sol görüşlü kişilerin evlerine yapılan baskın ve aramaların aksine hukukun gerekliliklerine sonuna kadar uyulan operasyonda kameralara ilginç görüntüler yansıdı. Kapıyı çalan ve arama kararını şüphelilere okuyan Terörle Mücadele Şubesi polisleri, kadınların bulunduğu evlerde de şüphelileri, ekipteki kadın polislerin arama yapacağı konusunda bilgilendirdi. Polisler daha sonra arama yaptıkları adreslerde çocukların korkmaması için yanlarında getirdikleri hediye paketlerini açarak oyuncak ayı ve bebek dağıttı.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow