hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Barzani ile tarihi bir görüşme olacak"

    Erdoğan: Barzani ile tarihi bir görüşme olacak
    expand

    Başbakan Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Diyarbakır'da gerçekleştireceği görüşmenin "tarihi" olduğunu söyledi. "Çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma da olsun istedik" diyen Başbakan, Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses düetini bu kapsamda yorumladı.

    Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

    Barzani'yi Diyarbakır'a davet ettiklerini söyleyen Erdoğan "İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak" dedi.

    Erdoğan toplantıda şunları söyledi:

    "Vizeler konusunda ekonomi bakanlarımız bunun takipçisi olacaklar. Akademisyenler iş adamları öğrenciler konusunda değerlendirmenin yapılacak ilk adımların atmış olacağız. Bu hafta sonu Diyarbakır'da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışlar gerçekleştireceğiz. 300 aileyi evlendireceğiz. Bunu çok daha farklı gerçekleştirelim çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma yapalım dedik.

    Sayın Barzani'yi de davet ettik. İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak. Etkinliklerde beraber olacağız. Ve Pazar günü Bismil Ergani ilçelerinde toplu açılışlarımız olacak. Kısa bir süre önce Irak parlamento başkanının bir ziyareti olmuştu. Bu ziyaretle başlayan bir süreç oldu. Ardında Irak Dışişleri Bakanının bir ziyareti oldu.

    Ardından Dışişleri bakanımız sayın Davutoğlu'nun çok çok başarılı geçen bir ziyareti oldu.Meclis Başkanımız Sayın Çiçek Irak'a bir ziyarete bulunacak. Sayın Maliki'nin bir Türkiye ziyareti olacak. Ardından benim Irak'a bir ziyaretim olacak. Bu ziyaretlerin bölge barışına önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow