hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gıda zehirlenmesi şüphesi: 1 ölü

    Gıda zehirlenmesi şüphesi: 1 ölü
    expand

    Kayseri'nin Felahiye ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 13 kişiden 1'i hayatını kaybetti.

    İsabey köyünde yöreye özgü "arabaşı yemeği" yedikten sonra rahatsızlanan, aralarında 1 hamile kadın ve 1 çocuğun bulunduğu 9 kişi, ambulanslarla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve kentteki özel hastanelere kaldırıldı.

    Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti, 3 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

    Zehirlenmeye yemeğe karıştığı düşünülen tarım ilacı veya fare zehrinin yol açtığı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

    Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, gıda zehirlenmesiyle ilgili kriz masası oluşturduklarını belirterek "Uzman arkadaşlarımızın incelemeleri devam ediyor, tarım ilacından zehirlenme olabileceği üzerinde duruyoruz" dedi.

    Durumu ağır olan Pınar Erkoç (6), Hüseyin Erkoç (52) ve Havva Temel ile Hürü Erkoç'un (50) hamile Meryem Erkoç (24), Hülya İşgüzar (26), Binanel Temel (54), Nuri İşgüzar (62), Zekeriyya Özdemir (67), Metin Pala (48), Davut Temel (58) ile Fatma Özdemir'in kentteki çeşitli hastanelerin yoğun bakımlarında tedavileri sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow