hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürkçü: "Daha iyisini bulamazsak adayımız Sırrı Süreyya Önder"

    Kürkçü: Daha iyisini bulamazsak adayımız Sırrı Süreyya Önder
    expand

    HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için tek başvuranın Sırrı Süreyya Önder olduğunu belirterek, "Daha iyisini bulamazsak kendisini halkımızın önüne sunacağız" dedi.

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili ve HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Sırrı Süreyya Önder, "CHP kadar bu ülkede hiç bir emek sarf etmeden yüzü sola dönük kesimlerin oylarına ipotek koymuş başka bir parti yok. Bu kadar beleş bir parti yok yer yüzünde" dedi.

    HDP'nin Altındağ Hamamönü Sarıca Sokak'taki yeni genel merkezinin açılışı dolayısıyla, aynı yerde "Eşbaşkanlar" Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ortak basın toplantısı düzenledi.

    "Tesadüf oldu ama burada, Cumhuriyetin ilk kuruluşunun inşa edildiği bir yerde, belki cumhuriyeti yeniden kurmak için HDP olarak, bu mekanda bulunuyoruz" diyen Sebahat Tuncel, 21. yüzyılın özelliklerine göre demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğünden yana halkların ve inançların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan, gerçekten demokratik bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

    Daha iyisini bulamazsak...

    Ertuğrul Kürkçü ise "İstanbul için aday adaylığına başvurmuş olan bir tek Sırrı Süreyya Önder var. Daha iyisini bulamazsak kendisini tek aday olarak halkımızın önüne sunacağız" dedi.

    Kürkçü, yerel seçimlerde teşkilat kurdukları 60'a yakın yerde, AK Parti ve CHP'nin aday gösterdiği yerlerde aday göstereceklerinin altını çizdi.

    "Ben değil CHP ayıp ediyor"

    HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Sırrı Süreyya Önder, CHP'nin, kendi adaylığı konusunda "Önder ayıp ediyor" dediğini ancak asıl ayıbı CHP'nin yaptığını ifade etti. Önder, şöyle konuştu:

    "CHP kadar bu ülkede hiçbir emek sarf etmeden yüzü sola dönük kesimlerin oylarına ipotek koymuş başka bir parti yok. Bu kadar beleş bir parti yok yer yüzünde. Seçim zamanı gelecek, millet 'aman oylarımız bölünmesin' diye gidip oyunu buna verecek ve ortopedik çağrışımlar; ellerim kırılsaydı da ayaklarım kırılsaydı da gitmeseydim diyecek."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow