hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus güzellerden üstsüz protesto

    Rus güzellerden üstsüz protesto
    expand

    Danimarka'da bazı kadınların üstsüz bir şekilde, sürat sınırına uymayan sürücüleri uyarmalarını örnek alan Rus güzeller de ülkedeki yeni trafik yasasını protesto etmek için yollara düştüler.

    Rusya'nın Nizhny Novgorod şehrinin giriş ve çıkışlarında eylem yapan üstsüz kızlar ülkede yeni çıkarılan ve sürücülere ceza almadan sürat tahdidinin üzerinde 20 km daha fazla sürat yapma hakkı tanıyan yasayı protesto ettiler. 

    Protestocu güzeller ellerinde sürat tahdidi yazılı levhalarla sürücüleri uyardılar. Birbirinden güzel genç kızları gören Rus sürücülerin bazıları süratlerini azaltırken, bazı sürücülerin ise genç kızlara bakmaktan kaza yapma tehlikesi geçirdikleri bildirildi.

    2006 yılında Danimarka'da Trafik Güvenliği Kurulu da sürücüleri sürat tahdidine uymaları konusunda uyarmak için ilginç bir yöntem bulmuş, üstsüz kadınların eline sürat levhaları vererek yollarda sürücüleri uyarmalarını istemişti.

    Danimarka'daki uygulama aynı zamanda film haline getirilerek Trafik Güvenliği Kurulu sayfasında da yayınlanmıştı. Rus güzeller, Danimarkalı hemcinslerini örnek aldıklarını söylediler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow