hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cemaate "cep telefonu" uyarısı

    Cemaate cep telefonu uyarısı
    expand

    Camide çalan telefonlardan rahatsız olan imam cami girişine "Yaradanla irtibata geçmek için, yaradılanla irtibatı kes" yazdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırklareli'deki Hızır Bey Camisi'nde namaz vaktinde cemaatin çalan cep telefonlarından rahatsızlık duyan imam Ali Kutlugün, cemaati cami girişine beyaz plastik levha üzerine yazdırdığı "Yaradanla irtibata geçmek için, yaradılanla irtibatı kes" yazısıyla uyarıyor. 

    Daha önce sözlü olarak birçok defa cemaati cep telefonlarını kapaması ya da sesiz moduna almaları uyarısında bulunduklarını ancak uyarılan etkisiz kaldığını ifade eden Kutlugün, çareyi caminin giriş kapısına "Yaradanla irtibata geçmek için, yaradılanla irtibatı kes" yazısı asmakta bulduğunu vurguladı.

    Yazılı uyarı sayesinde cemaatin cep telefonlarını kapattığını ya da sessiz moduna almaya başladığını anlatan Kutlugün şöyle devam etti:

    "Camiler maddi ve manevi huzur ortamlarıdır. Maddi ve manevi sesten uzak olması gereken yerler. Zamanımızda cep telefonları herkes tarafından kullanılıyor.

    Bazı kişiler de bunları kullanmayı beceremiyor. Sesli çalan cep telefonları ile namaz vaktinde konuşan bile oluyor. Çok farklı müzik tonları oluyor. Bunlar cemaatin huzurunu kaçıyor.

    Manalı bir yazı yazdık. Bizim devamlı Allah ile irtibat içerisinde olmamız gerekiyor. Yazının cemaat adına faydalı olduğunu düşünüyoruz.

    Cemaatin tepkisi olumlu. Bazen cemaat uzun süre camide kalabiliyor. Arayanlar kendilerine ulaşabilsin. Telefonlar açık olsun ama sessiz modunda kullanılsın istiyoruz. Cami cemaatimizin rahatsızlığını istemiyoruz."

    Kutlugün, astıkları yazının herkesin dikkatini çektiğini belirterek, "Yaradanla irtibata geçmek için, yaradılanla irtibatı kes. Kaldı ki namaz bizim, Rabbimizle tam manasıyla, irtibatta olmamız gereken bir an. Gündüz zaten sokakta farklı farklı ortamlarla karşılaşıyoruz. Camiler de bari huzur bulalım" diye konuştu.

    Cemaatin tepkisi olumlu

    Camiye gelen İsmet Kıyıcı ise yazının asılmasıyla cemaat ortamında bir sessizlik oluştuğunu belirtti.

    Camide ibadet ederken bazı kişilerin cep telefonlarının çalışmasının rahatsızlık verdiğini dile getiren Kıyıcı, "Yazının faydasını görüyoruz. Bütün camilerde bu şekilde sessizlik olması gerekiyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow