hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tabanca topuklu ayakkabı!

    Tabanca topuklu ayakkabı
    expand

    ABD'nin New York kentindeki Moda Teknoloji Enstitüsü (FIT) Müzesi'nde sergilenen, dünyaca ünlü modacıların çalışmalarından derlenen ayakkabı koleksiyonu hayal gücü sınırlarını zorluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küratörlüğünü FIT Müze Müdürü Valerie Steele'in, Çölleen Hill ve Fred Dennis ile yaptığı "Ayakkabı Saplantısı" adlı sergi, ayakkabının sadece ihtiyaç değil, sanatın da bir parçası olduğu tezini savunuyor.

    Dünyanın en tanınmış modaevleri ve tasarımcılarının özel koleksiyonlarından 150 eserin yer aldığı sergide, dizaynını Lady Gaga'nın yaptığı, Noritaka Tatehana imzalı "Lady Pointe" adlı ayakkabı da yer alıyor. Lady Pointe, 45 santimetre yüksekliği ile dikkati çekiyor.

    Sergide, Masaya Kushino'nun dantel işlemeli beyaz deriden ürettiği, ahşap tabanı ve insan saçından yapılmış kuyruğu bulunan Rüzgar Atı adlı eseri görenleri şaşırtıyor.

    Lynn Ban'ın koleksiyonundan Chanel marka tabanca topuklu ve Prada marka alev dizaynlı ayakkabılar ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

    "Fetiş balerin" adlı Christian Louboutin imzalı ayakkabı yaklaşık 25 santimetre uzunluğundaki topuğu ve kırmızı tabanıyla beğeni topluyor.

    Sergilenen eserler arasında Andreia Chaves'in ayna formundaki "Görünmez" adlı ayakkabısının de bulunduğu koleksiyonda; cam, kemik, alüminyum, tel, kağıt ve plastikten yapılmış parçalar da yer alıyor.

    Ayakkabıların kare şekildeki 18 cam sütunun içerisinde sergilendiği müze salonunda fotoğraf ve video çekimine izin verilmiyor.

    Her yıl yaklaşık 100 bin ziyaretçinin gezdiği müzeye ücretsiz giriliyor.

    Ayakkabı Saplantısı adlı sergi 13 Nisan'a kadar açık kalacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow