hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli göçmenlere tezahüratlı karşılama!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Göçmenler Macaristan'dan yola çıkarak önce Avusturya'ya oradan da Almanya'ya ulaşmaya başladı. Yaklaşık 70 Suriyeli ve Iraklı göçmen, Almanya'nın Frankfurt şehrine ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Göçmenler Kıbrıs'ta

    Bu arada Türkiye üzerinden Avrupa'ya akın eden Suriyeli göçmenler, Kıbrıs Rum Yönetimi'ne de gelmeye başladı. Rum Sahil Güvenlik Kuvvetleri, adanın 40 deniz mili açıklarında batma tehlikesi geçiren göçmenleri kurtardı.

    Rum Sahil Güvenliği batmak üzere olan teknede istif halinde bulunan çoğu Suriyeli 114 göçmen kurtardı. Mültecilerden 30'unun çocuk, 5'inin de bebek olduğu belirtildi.

    Rum yetkililerin verdikleri bilgilere göre, gece yarısı Akdeniz'de seyreden bir kargo gemisi, denizde batma tehlikesi geçiren mülteci dolu küçük bir tekne gördüklerini telsizle bildirdi.

    Bir helikopter ve 3 sahil güvenlik teknesi, sabah 07.00 sıralarında mülteci teknesine ulaştı ve içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 114 mülteciyi Larnaka Limanı'na getirdi.

    Aralarında Lübnan ve Filistinlilerin de bulunduğu çoğu Suriyeli 114 mülteci, sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Lefkoşa Rum Kesimi'nde özel hazırlanan kampa nakledildi. Mültecilerin 60'ı erkek, 19'u kadın.

    Mültecileri taşıyan teknenin 3 personeli ise tutuklandı. Tekne 3 gün önce Suriye sahillerinden yola çıktı, önce Lübnan'ın Trablus Limanı'na uğrayarak yeni mülteciler aldı, ardından Yunanistan'a gitmek üzere Akdeniz'e açıldı. İnsan kaçakçıları her bir mülteciden Yunanistan'a götürmek üzere 4 bin euro aldı.

    Midilli'deki gerginlik 3. gününde!

    Öte yandan Yunanistan'ın Midilli arasında göçmenlerle güvenlik güçleri arasındaki gerginlik sürüyor. 3. günde liman alanına giriş yapmak isteyen göçmenlerle polis arasında arbede çıktı.

    Midilli adasındaki göçmenler kayıt işlemlerinin yeterince hızlı yapılmadığı iddiasıyla liman alanında protesto gösterisi düzenledi.

    Midilli polisi göçmenlere müdaha etti, arbede çıktı. Olay sırasında bazı göçmenler yaralandı. Yaralananlar ambulanslara taşındı.

    Geçtiğimiz cuma günü başlayan gösterilerde de yetkililer tarafından kayıt edilmeyen Afgan göçmenler kendilerini Atina'ya götürecek gemiye binmeye çalışınca polis tarafından engellenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow