hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liverpool, "2005 İstanbul" formalarını satışa çıkardı

    Liverpool, 2005 İstanbul formalarını satışa çıkardı
    expand

    Liverpool Kulübü ve "23 Foundation" vakfı, ortak bir çalışmayla 2005 İstanbul Şampiyonlar Ligi finalinin imzalı formalarını satışa çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1996-2013 yılları arasında Liverpool'da oynayan ve tüm kariyerini Kırmızı Beyazlı takımda sürdüren Jamie Carragher, Merseyside'lı çocuklara yardım etmek ve hayallerini gerçekleştirmek için kurduğu "23 Foundation" isimli vakıf adına önemli bir girişime imza attı.

    Fanatik'ten Batuhan Özdemir'in haberine göre Liverpool kulübüyle ortak yürütülen bu çalışma kapsamında, 2005 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan Liverpool'la Milan arasında oynanan Şampiyonlar Ligi final maçının imzalı formaları satışa çıkarıldı.

    Türkiye 3. olup Euro 2016'ya play-off oynamadan gidebilir!

    Kampaya için, aslının bire bir kopyası tam 500 forma üretildi ve tarihe kazınan maçta Liverpool kadrosunda yer alan tüm oyuncular tarafından tek tek elle imzalandı. Tanesi 395 Pound'dan satışa çıkan formalardan elde edilecek gelir ise "23 Foundation" isimli vakfa bağışlanacak.

    Türkiye 3. bitirirse play-off'taki muhtemel rakipler

    2005 İstanbul neden önemli?

    2004-05 sezonunda İstabul Atatürk Olimpiyat stadında oynanan Şampiyonlar Ligi finali, hem bizim hem de Livepool için unutulmaz bir gün olarak tarihe geçti. 21 yıllık özlemine son vermek isteyen İngiliz temsilcisi, Milan'a karşı oynadığı mücadelenin ilk yarısını 3-0 yenik durumda kapatmasına karşın, ikinci yarıda skoru 3-3'e getirmiş ve penaltı atışları sonunda kupayı müzesine götüren taraf olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow