hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Ortada geçen maçı "Büyük takım" kazanır

    13.09.2015 Pazar | 23:06Son Güncelleme:

    İki tarafta sert bir tarzla başladı oyuna...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta saha mücadelesi şeklindeki oyunda yaklaşık 5 dakika bir şut bile olmadı. O ilk şutu atan oyuncu Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'ydi. Ancak iyi yer tutan Andreas Isaksson, "antrenman topu tutar gibi kavradı" meşin yuvarlağı... Dakika 9'da "Luis Nani elle önüne aldı" diyerek çaldı hakem düdüğü ama karar yanlıştı. Nani hakemin kararına çok sert tepki gösterdi, sarı kart da çıkmadı. Maçtaki ilk tehlikeli vuruşu Kasımpaşalı Yonathan Del Valle yaptı, top kalenin hemen üzerinden dışarı çıktı. Dakika 17'de Caner Erkin'in orta pasında Van Persie güzel döndü ancak hareketin devamı gelmedi. Dakika 24'te Ozan Tufan'a tekmeyi de görmedi hakem... Hatta faulu Kasımpaşa lehine verdi. Dakika 30'da mutlak gol kaçtı, Ozan Tufan'ın havadan güzel pasını Van Persie kale önünde karşı karşıya gol yapamadı. Nani'nin varlığını sahada pek göremedik ama dakika 43'te çok etkili bir korner ortası yaptı. "Çekme var mıydı?" tartışılır. Josef De Souza yere inen topa sadece dokundu ve Fenerbahçe'deki ilk golünü Kasımpaşa ağlarına atmış oldu.

    Sıkıcı bir ilk yarıydı. İlk yarı itibariyle Kasımpaşa'nın Fenerbahçe'nin baskısı altında ezildiğini söylemek mümkün değildi. Üstün taraf yoktu. Eksikliklerin yokluğu göze çarptı, orta saha organizasyonunda sorun vardı. Fenerbahçe'de olumlu anlamda göze çarpan isim Ozan Tufan'dı. Ancak neredeyse Fenerbahçe'nin her maçında "makine" estetiğinde çalışan kanatlardan fazla verim alamadı sarı-lacivertli takım. Caner Erkin ve Şener Özbayraklı'nın kanatları diğer maçlarda kullandığı gibi kullanmadığı gerçekti. Jose Fernandao, o her zamanki güçlü görüntüsünden yoksundu. Tabi, büyük  takım kimliği kendini gösterdi, duran toptan golü buldu. Böylece Fenerbahçe ikinci yarıya üstün şekilde girdi.

    İkinci yarıya "2.gol" parolasıyla başlayan Fenerbahçe ikinci yarının başında daha hareketli bir görüntü çizdi. Ama ilk pozisyonu 50.dakikada Andre Castro ile Kasımpaşa buldu, Volkan Demirel başarılıydı. 57. dakikada ise, Fenerbahçe, belki de maç başından beri ilk organize kanat atağı ile etkili oldu. Şener Özbayraklı, "sıfır"dan topu Van Persie'nin ayağına attı, Hollandalı yıldız yine kale önünde kaçırdı. O pozisyondan sonra da kenara alındı, yerine kendinden çok şey beklenen 94 doğumlu Sırp oyuncu Lazar Markoviç oyuna dahil oldu. Aynı anda günün başarısız isimlerinden Nani'nin yerine de Alper Potuk sahada yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    75. dakikaya kadar oyundaki tek hareketli an, Veysel Sarı'nın kırmızı kart gördüğü andı. Ozan Tufan'ı düşüren Veysel Sarı, önce düdükten sonra topa vurdu, ardından "muhtemelen" küfür etti. Pozisyonu sarı kart olarak yorumlayan hakem, "kötü söz" sonrası direkt kırmızı kart gösterdi. 

    Vitor Perreira, Raul Meıreles'e çok bile dayandı. Raul Meireles oyundan çıkıp, yerine Volkan Şen girdiğinde dakika 87'yi gösteriyordu. 6 dakikalık uzatmalarda Volkan Şen çalımlarla getirdiği topu, Jose Fernandao'ya verdi, güzel vurdu Brezliyalı oyuncu ama İsveçli Isaksson güzel bir kurtarış yaptı.

    Eksiklere rağmen stoperde Mehmet Topal ve Michal Kadlec defans anlamında neredeyse hatasız oynadı. Fenerbahçe anlamında sahanın en iyisi ilk kez onbirde başlayan Ozan Tufan'dı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci yarının sonundaki, "kısmi, şuursuz" Kasımpaşa baskısı dışında ilk yarı boyunca olduğu gibi sıkıcı bir maç oynandı. Oyun çok durdu, nedenlerinden biri de hakemdi. Cesur kararlar verse de, vasatı aşamadı.

    Duran toptan 1-0 oldu, 3 puan Fenerbahçe'nin hanesine yazıldı.

    Futbolda bir kural vardır, ortada geçen maçı genelde "büyük takım" kazanır. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yaşananların özeti buydu.