hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Kadıköy'de Fenerbahçe farkı

    29.02.2016 Pazartesi | 22:02Son Güncelleme:

    Fenerbahçe kadrosunda en ilginç seçim, Nani'nin olmamasıydı. Yerine Alper Potuk sahadaydı. O, Alper Potuk ve Volkan Şen ilk yarı boyunca takıma büyük bir ivme kazandıracaktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe hızlı, hatta 1-0 önde başladı maça. Maçın ilk faulü, ilk ortası, ilk şutu golle sonuçlandı. Derbinin en erken gollerinden biri Volkan Şen'in Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol olarak Beşiktaş ağlarında buldu kendini. Gol oldu ama Fenerbahçe baskıyı azaltmadı. Fenerbahçe organizasyon olarak Beşiktaş'a üstünlüğünü kurdu. Hem kanatlardan hem de orta göbekten Beşiktaş kalesine gitti. Alper Potuk ve Volkan Şen dışında özellikle kanatları tıkır tıkır işleyen Fenerbahçe'de Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün bu ligin üzerinde kanat oyuncuları olduğunu bir kez daha gösterdi. Maç ilk yarı 4-0 da bitebilirdi. Çok kaçırdı Fenerbahçe, son paslardaki aksaklık bu maça da yansıdı. Ama Fenerbahçe takım savunmasına da diyecek yoktu ki; ligin karşı kale sahasına en rahat giren takımlarından biri olan Beşiktaş'a bir şans dışında gol fırsatı vermedi. Aslında maç ilk yarıda bitmiş gibi bir görüntü çiziliyordu. Fenerbahçe çok iyi bir ilk yarı çıkardı.

    İkinci yarı başlarken ise, acaba ilk yarıdaki gibi bir oyun olacaktı, tabi ki olmadı. Beşiktaş'ta Gökhan Töre değişikliği çok iyi bir hamle oldu. Gökhan Töre ile birlikte topu daha çok Fenerbahçe yarı alanında tutan Beşiktaş 4-5 pozisyon buldu. Ancak bu kez de şüphesiz bu ligin en iyi kalecilerinden biri olan Volkan Demirel'i geçemedi. Biraz da Fenerbahçe'de belki de sahanın en iyi oyuncusu olan Alper Potuk'un oyundan alınması sinirleri bozsa da, Diego'nun yerine giren Ozan Tufan tam anlamıyla şapkadan tavşan çıkardı. Alexis Delgado'dan topu kazanarak sol kanattan ceza alanına giriş yapan Ozan Tufan, Nani'ye "boş kaleye at" diye pas attı, Nani de ikramı geri çevirmedi. "Tam beraberlik mi olacak?" derken atılan gol sonrası maçın kazananın belli olmuştu. Maçın en iyisi Fenerbahçe adına Volkan Şen'di, özellikle ilk yarı çok etkili oldu, golünü de attı. Van Persie ise, açıkçası yine soru işaretleri yarattı. Fenerbahçe, Kadıköy'de farkını yine gösterdi. Derbilerde kendi sahasında süren 36 maçlık yenilmeme serisini sürdürdü ve zirvedeki heyecan devam etti.