hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    İdris Arıkan İdris Arıkan

    Fenerbahçe'de Şener'in gecesi

    06.03.2016 Pazar | 20:55Son Güncelleme:

    Sahada futbol mu vardı? O kadar da yoktu. Zaten futbol oynamaya uygun zemin de yoktu. Çoğu zaman futbolcular ayakta durmakta bile zorlandı. Zaman zaman düştüler, zaman zaman top sürmekte zorlandılar. Fenerbahçe'de dikkat çekici değişiklikler vardı. Alves'in yerine Kadlec sahadaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gecenin sürprizi ise Şener Özbayraklı idi. Beşiktaş maçında sakat sakat oynayan Gökhan Gönül dinlendirilmiş.

    Şener Özbayraklı sahaya sürülmüştü. "Beklentileri karşılayacak mı?" diye sorulurken Şener tam anlamıyla gecenin yıldızı oldu. İki takım da maça istediği gibi başlayamadı, orta alanda çok top kaybı oldu. Fenerbahçe iyi oyun kuramasa da, takım defansıyla maçta kaldı. Özellikle kanatları kullanmaya çalıştı. İlk yarıda en çok topla buluşan futbolcu Hasan Ali oldu. Defansta top çevirmeye çalışan Fenerbahçe, karşı kale önünde çok etkili olamadı. Ancak çıkış yolunu buldu. Diego Ribas'ın attığı muazzam şut golün habercisi oldu. Golü atan kişi ise Şener Özbayraklı idi. Gökhan Gönül'ün yedeği durumunda olan Şener Özbayraklı yaklaşık 30 metreden çok isabetli vurdu. Top kalecinin solundan direğe çarptı ve ağlara gitti. Jeneriklik gol sonrası pek de değişen olmadı. Fenerbahçe defans anlayışı sayesinde maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

    İkinci yarıda ise, "Akhisar Fenerbahçe kalesinde baskı kurar mı?" sorusu gündemdeydi. Zeminin verdiği ölçüde karşı kaleye gitmeye çalışan Akhisar kalesinde golü görünce, aslında maç o anda bitti. Pozisyonun kahramanı yine aynı isimdi. Şener Özbayraklı, Alper Uludağ'ın sağından attı, solundan geçti, ceza alanı içine girdi. Şener'in pasında altı pas içinde Volkan Şen, yerden vurdu, savunmaya çarpan top ikinci gol olarak Fenerbahçe hanesine yazıldı.

    Fenerbahçe iyi top oynamadı. Ama kazanmayı bildi. Lider takımların yapacağı gibi, zaman zaman iyi oynamayarak da istediğini aldı. Takımın en iyisi, skora olan katkısıyla Şener Özbayraklı'ydı. Bir gol bir asist ile oynayan Şener Özbayraklı, hazır olduğunu gösterdi. İki maçta iki gol atan Volkan Şen de, mücadeleci ve etkili futbol oynadı. Ama son vuruşlardaki eksikliği yine kameraya yansıdı. Fenerbahçe'nin yine gizli kahramanı vardı. Mehmet Topal, neredeyse tüm ikili mücadeleleri kazandı. Ve Fernandao... Son dakikalarda sahaya giren Fernandao, özellikle fiziksel mücadelenin en üst düzeyde olduğu bu tür sahalarda nasıl skor elde edileceğini gösterdi. Son dakikada da olsa golünü attı. Özetle Fenerbahçe, zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek sezon sonuna dek şampiyonluk mücadelesinde kalacağı mesajını verdi.