hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lilith nedir, ne demek, ne anlama geliyor? Lilith ile ilgili bilgiler!

    Lilith nedir, ne demek, ne anlama geliyor Lilith ile ilgili bilgiler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Lilith nedir, ne demek, ne anlama geliyor? sorgulamaları Eskişehir'de gerçekleşecek 'Lilith' temalı parti ile birlikte hız kazandı. Lilith kelimesinin, Sümer kökenli olan ve “hava, rüzgâr” anlamına gelen líl’den türediği, bu dilden de Akkadçaya lilītu olarak geçtiği kabul edilir. İşte Lilith kelimesi ile ilgili detaylı bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir’de düzenlenecek olan Lilith temalı parti kararı sonrasında bunun ne anlama geldiği araştırılmaya başlandı. Efsane göre; ilk kadın olduğu söylenen Lilith; kızıl saçlı bir kadın olarak tasvir edilir. Bazı hikayelerde Lilith, lanetlenmiş ve tehlikeli bir varlık olarak anlatılır. Lilith; feminismin ilk öncüsü, ataerkil topluma baş kaldıran ilk asi dişi olarak betimlenebilir.

    LİLİTH NEDİR, NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

    "Lilith" kelimesi birkaç farklı kültürel ve tarihsel bağlamda kullanılmaktadır:

    Yahudi Mitolojisi: Lilith, genellikle Yahudi mitolojisinde adı geçen efsanevi bir kadın figürdür. İlk kez Mezopotamya mitolojisinde ortaya çıkan bu karakter, daha sonra Yahudi folkloruna girmiştir. Lilith, genellikle Adem'in ilk karısı olarak anlatılır ve cennetten kendi iradesiyle ayrıldığı için bağımsızlık sembolü olarak kabul edilir. Geleneksel hikayelere göre, Lilith Adem'e eşit olmayı istemiş ancak bu kabul edilmediğinde cenneti terk etmiştir. Daha sonra demonize edilerek gece yaratığı veya bir tür şeytan olarak betimlenmiştir.

    Astronomi: Astronomide, "Lilith" terimi bazen Kara Ay Lilith olarak da adlandırılan gök cismi için kullanılır. Bu, Ay'ın yörüngesinin Dünya etrafındaki eliptik yörüngesinin en uzak noktasını ifade eden bir hesaplama noktasıdır. Astrolojide ise bu nokta, kişinin doğum haritasında karanlık yönleri, içsel çatışmalar ve bastırılmış arzuları simgeleyebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Popüler Kültür: Lilith, popüler kültürde de birçok farklı şekilde ele alınmıştır; feminist ikon olarak, bağımsız ve asi kadın figürü olarak betimlenir. Ayrıca, film, müzik ve edebiyatta sıkça karşılaşılan bir karakterdir.

    Lilith nedir, ne demek, ne anlama geliyor Lilith ile ilgili bilgiler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow