hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımı onayladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik toplam 95 milyar dolar değerinde yardım paketini aylar süren tartışmaların ardından onayladı. Pakete hem Ukrayna hem İsrail'den teşekkür mesajları geldi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ YÜKLÜ PAKETE "EVET" DEDİ  

    Aylardır üzerinde tartışılan o yardım paketi kabul edildi. ABD İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a toplam 95 milyar dolarlık yardım için onayı verdi. Temsilciler Meclisi ve Senato arasındaki tartışma aylar sonra kapandı. Meclis Başkanı Mıke Johnson'ın önerdiği paket, 61 milyar dolarlık Ukrayna yardımının dışında, İsrail'e 26 ve Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan'ın güvenliğine 8 milyar dolar yardım yapılmasını da içeriyor. Cumhuriyetçiler yine karşı çıksa da bu kez yeterli olmadı, paket ezici bir çoğunlukla kabul edildi.

    "BATI MEDENİYETLERİNİN SAVUNULMASI ANLAMINA GELİYOR"

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Paket, "Batı medeniyetlerinin savunulması anlamına geliyor" dedi. Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de, ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteğini “Tehlikeyi tırmandırdığı ve savaşın kapsamının genişletilmesine yeşil ışık yaktığı” şeklinde nitelendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VOLODİMİR ZELENSKİ, YARDIMA TEŞEKKÜR ETTİ

    ''Paketimizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum , bu hayat kurtaran bir karar. Şahsen Meclis Başkanı Mike Johnson'a, Ukrayna'da bizim gibi Rus kötülüğünün kesinlikle hüküm sürmemesi gerektiğini düşünen tüm Amerikalılara minnettarım.'' dedi.

    Rusya ise Ukrayna'ya yardıma tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow