hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den Ukrayna’ya yardım kararı… Rusya’dan sert tepki: Telafisi olmayan zararlara neden olacak

    KAYNAKCnnturk.com

    Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın yararına kullanması yönündeki kararına cevap verileceğini belirtti. Bu hamlenin, ABD’nin imajına telafisi olmayan zararlar vereceğini söyledi. Rusya’nın karara yönelik tepkilerini CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz aktardı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Temsilciler Meclisi'nden onay geldi, Rusya'dan tepki gecikmedi. Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık destek ve dondurulmuş Rus varlıklarını Kiev'in yararına kullanması yönündeki karara, Rusya'dan peş peşe sert tepkiler geldi ve yanıt verileceği belirtildi.

    CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, detayları şu sözlerle aktardı:

    "Rusya’nın bu karara tepkisi çok sert oldu. Sadece Kremlin Sözcüsü değil aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı, Meclis alt kanadından da cevaplar geldi. Peskov’un yapmış olduğu açıklama çok dikkat çekiciydi. ABD’nin imajına düzeltilemeyecek zararlar vereceğini ifade etti. Mülkiyetin dokunulmazlığı ihlali anlamına gelecek ve başkaları da buradan kendi paralarını kurtarmaya çalışacaklar dedi. Herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan Rusya’nın kendi çıkarları doğrultusunda gerekli cevabı vereceğinin altını çizdi.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da sosyal medyadan açıklama yaptı. ABD’nin onayladığı yardım paketinin ülkelere göre dağılımına dikkat çekerek, Tavyan’a yapılacak yardımın içişlerine müdahale; Ukrayna’ya olanın terörizme yardım olduğunu ifade etti. İsrail’e yapılacak yardımın da bölgedeki gerginliği daha da tırmandıracağını belirtti.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Medvedev ise 61 milyar dolarlık yardım, daha çok kanın akmasına neden olacak ve kanlı 61 milyar dolar verilmesine rağmen bu savaşı biz kazanacağız dedi."

    Kaçmaz, Duma Başkanı Volodin’in açıklamalarında söz konusu yardımın Ukrayna’ya borç olarak verileceğini ve böylelikle Ukrayna’nın geleceğinin de ipotek altına alınacağını vurguladığını aktardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow