hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den Türklere vize ambargosu mu var? Büyükelçi Landrut CNN TÜRK'e konuştu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine Schengen vizesi alma konusunda zorlu süreci devam ediyor. Peki Avrupa Türklere vize ambargosu mu uyguluyor? Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda somut bir adım atılacak mı? Bu soruları Türkiye Delegasyonu Başkanı'na soruduk. Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AVRUPA ÜLKELERİ TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE AMBARGOSU UYGULUYOR MU?

    Son dönemlerde sıkça tartışılan bu soruya Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut yanıt verdi;

    "Avrupa Birliği üye ülkelerine Türk vatandaşının vize almasını zorlaştırmak yönünde almış olduğu herhangi bir karar ya da uyguladığı bir politika yok. Sadece çok yüksek vize başvurusu söz konusu, talep çok yüksek.'' dedi.

    Büyükelçi Landrut, 9 Mayıs Avrupa Günü'nde, Ankara’da düzenlenen resepsiyon öncesinde CNN TÜRK’ün sorularını yanıtladı. Avrupa’ya vize başvurularında Türkiye’nin ilk sırada olduğunu söyledi.

    Landrut, "Türk vatandaşlarının son yılda yaptıkları vize başvurusu dünyadaki en yüksek başvuru sayısı ve olumlu yanıtlanan vize başvuruları da Türk vatandaşları açısından şimdiye kadar görülen en yüksek düzeyde." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''TÜRK VATANDAŞLARININ HAYATINI ZORLAŞTIRMAYA YÖNELİK UYGULANAN HERHANGİ BİR POLİTİKA YOK''

    Landrut, "Pratik sorunların çözülmesi için hala çalışıyoruz. Üye ülkelerde mümkün olduğunca bu süreyi kısaltmak yönünde elinden geleni yapıyorlar ama Türk vatandaşların hayatını zorlaştırmaya yönelik uygulanan herhangi bir politika yok." dedi.

    VE TÜRKİYE’NİN AVRUPA BİRLİĞİ'NE ÜYELİK SÜRECİ…

    Landrut, "Son 2-3 hafta içerisinde 3 komisyon üyesi Türkiye’ye geldi. Hem Türkiye’yi ziyaret etmek hem de siyasi istişarelerde bulunmak üzere, ilerlemelerin nasıl olacağını göreceğiz ama daha kademeli adım adım ilerleyen bir süreç olacaktır." şeklinde anlattı.

    TÜRKİYE İLE AVRUPA BİRLİĞİ ARASINDA YAKIN ZAMANDA SOMUT BİR ADIM ATILIR MI?

    Landrut, "Aslında somut adımlar her gün atılıyor ve ilişkiler iyileşiyor. Avrupa Birliği örneğin deprem sonrasında büyük bir dayanışma gösterdi. Son iki yıldır bilim ve araştırma alanında işbirliğimiz giderek artıyor. Bunun yanı sıra başka alanlarda da gerçekten etkili bir işbirliğimiz var." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow