hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boeing'den bir skandal daha!

    Boeingden bir skandal daha
    expand

    Havacılık devi Boeing uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili yaşanan güvenlik krizinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya. Dün Southwest Airlines'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında motor kapağı düştü ve kanatlardan birine çarptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir adı güvenlik krizleriyle anılan Amerikan havacılık devi Boeing, yine akılalmaz bir olayla dünya gündemine oturdu.

    Ocak ayında Boeing 737 Max tipi bir yolcu uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra kapısının kopması ile başlayan sorunlar zinciri şimdi de motor kapağı düşen uçakla devam ediyor.

    Şirket yakın zamanda yaşanan kazanın ardından büyük bir güvenlik kriziyle karşı karşıya kaldı ve üst düzey yönetiminde önemli görev değişiklikleri açıkladı. Şirketin CEO'su Dave Calhoun 2024 sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu. Ancak sorunlar yapılan radikal değişikliklere rağmen devam ediyor...

    Boeingden bir skandal daha

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KALKIŞ SIRASINDA MOTOR KAPAĞI DÜŞTÜ, ACİL İNİŞ YAPTI

    Pazar günü yaşanan son kazada, Southwest Airlines'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında motor kapağı düştü ve kanatlardan birine çarptı.

    Denver Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan uçak bir süre havada kaldıktan sonra geri dönerek acil iniş yaptı.

    İÇİNDE 135 YOLCU 6 MÜRETTBAT VARDI

    135 yolcu ve 6 mürettebatın güvenli bir şekilde yere indiği ve herhangi bir yaralanma olmadığı duyuruldu.

    ‌ABD Federal Havacılık Otoritesi konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklarken uçağın 2015 yapımı olduğu öğrenildi.

    Uçağın içindeki yolcular başka bir uçağa alındılar ve 3 saatlik gecikme sonrası yolculuklarına devam ettiler.

    YOLCULAR O ANLARI DAKİKA DAKİKA KAYDETTİ

    9 yaşındaki uçakta yaşanan panik anları uçağın içindeki yolcular tarafından dakika dakika kaydedildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde uçağın motorunu kapatan parçanın rüzgarda dalgalandığı görülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow