hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Endonezya'da yanardağ ve sel felaketi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Endonezya birbiri ardına gelen doğa olaylarıyla mücadele ediyor. Sumatra Adası'nda etkili olan muson yağmurları ani selleri tetiklerken, soğuk lav patlaması çamur sellerine yol açtı. 41 kişi hayatını kaybettiği doğa olaylarında çok sayıda kişi de yaralandı. Kayıp olan 17 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Endonezya, birbiri ardına gelen doğa olaylarıyla mücadele ediyor. Sumatra Adası'nda etkili olan muson yağmurları ani selleri tetiklerken, Merapi Dağı'ndan gelen soğuk lav patlaması çamur sellerine yol açtı.

    Yağışlı havalarda bir yanardağın yamaçlarından aşağı akan kül, kum ve çakıl taşları gibi volkanik kalıntıların bir karışımı olan soğuk lavlar nedeniyle can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı.

    Endonezyada yanardağ ve sel felaketi

    Soğuk lav patlamasının ardından pirinç tarlaları ve evler hasar aldı, bölgedeki bir köye giden yollar kapandı.

    Endonezyada yanardağ ve sel felaketi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adada etkili olan muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel felaketi sonucu bazı evler sular altında kaldı. Arama kurtarma ekipleri, kaybolan kişiler için arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

    Endonezyada yanardağ ve sel felaketi

    Soğuk lav patlamasının yaşandığı Merapi Dağı, 127 aktif volkanın bulunduğu Pasifik ateş çemberinde yer alan Endonezya'nın en aktif volkanları arasında yer alıyor. İlk kez 3 Aralık 2023'te yanardağ, ardından yüzlerce kez patladı ve çok sayıda can kaybına neden oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow