hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan yarın Irak’a gidiyor… Bakan Fidan: 20’den fazla anlaşma imzalanacak.

    Erdoğan yarın Irak’a gidiyor… Bakan Fidan: 20’den fazla anlaşma imzalanacak.
    expand

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Vild Merzuk ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, ziyaret esnasında 20’den fazla anlaşma imzalanmasının planlandığını açıkladı. Bağdat ve Erbil olmak üzere görüşmelerin iki ayaklı gerçekleşeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Vild Merzuk ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

    Bakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

    Uzun zamandır çalışmalar devam ediyor. Güvenlik başta olmak üzere, enerji, tarım, su, ziraat, sağlık, eğitim ve başka diğer alanlarda çok fazla yürütülen çalışmalar var.

    Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyaretinde 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı. Yarın inşallah kendileri oradayken bu anlaşmalar siyasi liderlerin huzurunda imzalanacaklar. 

    Seyahat 2 ayaklı olacak. Bağdat ve Erbil ayağı var. Bağdat'ta Cumhurbaşkanımız, hükümet başkanı ile bir araya gelip bir çalışma toplantısı olacak, daha sonra anlaşmalar imzalanacak. Kendisi ayrıca Irak Cumhurbaşkanı ile de bir araya gelecek.

    Uzun zamandır bakanlar düzeyinde, diğer bürokratlar düzeyinde, iş adamları düzeyinde çok çeşitli temaslar devam ediyordu. Ama şimdi bugünkü gelinen olgunluk itibariyle artık Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyareti ve orada bir stratejik çerçeve anlaşmasıyla özellikle çok alanda aynı anda nasıl bir iş birliği yürütülebilir bunun bir stratejik vizyonu ortaya konulacak. Bu iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir yol haritası teşkil edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlişkilerimizi kurumsallaştırarak ileriye götürmek, başarıyı bir tesadüf olmaktan çıkarmak daha sistemli hale getirmek ve iki ülke arasındaki ilişkilerde kalıcı faydaları ortaya koymak arzusundayım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow