hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler Riyad’daki kritik temaslarda: Bakan Fidan, Blinken ile görüşecek mi?

    Gözler Riyad’daki kritik temaslarda: Bakan Fidan, Blinken ile görüşecek mi
    expand

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan’ın bugün ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile de ikili bir görüştürme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’nin (AL) oluşturduğu Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

    Gazze Temas Grubu toplantısında, 4 Mayıs’ta Banjul’da gerçekleştirilecek İİT Zirvesi’nde alınacak kararlar görüşüldü, Filistin’in devlet olarak tanınması sürecinde atılacak ortak adımlar ele alındı ve İsrail ve İsrail’e destek veren ülkelere karşı uygulanabilecek baskı unsurları değerlendirildi.

    Bakan Fidan, Riyad'daki temasları çerçevesinde bugün Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir araya geldi.

    Gözler Riyad’daki kritik temaslarda: Bakan Fidan, Blinken ile görüşecek mi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün ise Yemenli mevkidaşı Şai Muhsin Zindani, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi ile görüşmeler gerçekleştirdi.

    Bakan Fidan’ın bugün ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile de bir görüştürme gerçekleştirmesi bekleniyor.

    Öte yandan Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün sürecek Dünya Ekonomik Forumu da başladı.

    Forum çerçevesinde bugün düzenlenecek Gazze odaklı toplantıya ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ve Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly'nın yanı sıra Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır dışişleri bakanları da katılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow