hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Guterres'ten Refah için "felaket" uyarısı

    Guterresten Refah için felaket uyarısı
    expand
    KAYNAKDW Türkçe

    BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'i Refah kentine kapsamlı bir operasyon düzenlemekten kaçınmaya çağırdı. Böyle bir saldırının "stratejik hata" ve "insani felaket" olacağını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarına Birleşmiş Milletler'den (BM) en üst düzeyde tepki geldi. Gazze'de ateşkes çağrısını yineleyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'i Refah'a kapsamlı bir operasyon düzenlemekten kaçınmaya çağırdı.

    "Kapsamlı bir operasyon insani felakete yol açar" diyen Guterres, Refah'a böyle bir saldırının "stratejik bir hata" ve "insani açıdan felaket" olacağını söyledi. İsrail ve Hamas'ı ateşkes anlaşması yapmaya çağıran BM Genel Sekreteri, bir anlaşma olmadan İsrailli rehinelerin evlerine dönemeyeceğini kaydetti.

    Tüm bölgenin kaderini etkileyecek bir "karar anında" olunduğunu da ifade eden Guterres, yüz binlerce Filistinli sivil için gidecek güvenli bölge olmadığına dikkat çekerek, bölgeye insani yardım geçişi için Refah ve Karem Şalom kapılarının derhal açılması gerektiğini vurguladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow