hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Guterres'ten Refah uyarısı: Tabuta çakılan son çivi olur

    Guterresten Refah uyarısı: Tabuta çakılan son çivi olur
    expand
    KAYNAK DHA

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Refah, insani yardım operasyonunun merkezidir ve UNRWA bu çabanın bel kemiğidir. Şehre yönelik topyekûn bir İsrail saldırısı yardım programlarımızın tabutuna son çiviyi de çakacaktır” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BM Genel Sekreteri Guterres, BM İnsan Hakları Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Refah kentinin insani yardım faaliyetlerindeki önemine vurgu yaparak buraya yapılacak herhangi bir harekatın, BM yardım programlarının ‘tabutuna son çiviyi çakmak’ olacağını söyledi. Guterres, “Gazze'de akan kanı durdurmak ve tırmanışı önlemek için elinden gelen her şeyi yapması için Konsey üzerinde mümkün olan en büyük baskıyı kurmak amacıyla görev süremde ilk kez 99. maddeyi devreye soktum. Ancak bu yeterli olmadı. Uluslararası İnsancıl Hukuk saldırı altında kalmaya devam ediyor. Gazze'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu on binlerce sivil öldürülmüştür. İnsani yardım hala tamamen yetersiz. Refah, insani yardım operasyonunun merkezidir ve UNRWA bu çabanın bel kemiğidir. Şehre yönelik topyekûn bir İsrail saldırısı sadece orada barınan bir milyondan fazla Filistinli sivil için dehşet verici olmakla kalmayacak, aynı zamanda yardım programlarımızın tabutuna son çiviyi de çakacaktır. İnsani ateşkes ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrımı yineliyorum” dedi.

    “HUKUK VE SAVAŞ KURALLARININ ALTI OYULUYOR”

    Guterres, dünyanın her geçen gün daha güvensiz bir yer olmaya devam etiğini belirterek, “Dünyamız her geçen gün daha az güvenli hale geliyor. On yıllar süren istikrarlı güç ilişkilerinin ardından çok kutuplu bir döneme geçiş yapıyoruz. Bu durum uluslararası sahnede liderlik ve adalet için yeni fırsatlar yaratıyor. Ancak güçlü çok taraflı kurumlar olmadan çok kutupluluk kaos için bir reçetedir. Güçler rekabet ettikçe tansiyon yükselir. Hukukun üstünlüğü ve savaş kurallarının altı oyuluyor” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow