hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas yöneticisi Türkiye'de konuştu: "Ateşkes olmayacaksa rehineleri geri vermeyeceğiz"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hamas'ın üst düzey yetkilisi "Eğer Filistin devleti kurulursa silahları bırakacağız" dedi. Ülkelerinde siyasi parti olarak devam edeceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil El Hayya, “Siyasi partilere dönüştüler ve onları savunan savaş güçleri ulusal orduya dönüştü. Ulusal haklarımızı ve Filistin devletini alırsak, sahip olduğumuz her şey bu devlet için temel bir yapı haline gelecektir.” dedi.

    Hamas yöneticisi Halil El Hayya, İstanbul'da gazetecilere böyle duyurdu. "İşgal sona erdiğinde silahları bırakacağız"

    “Şu anda silahlarımızın işlevi nedir? Direniş ve mücadele, işgali ortadan kaldırma işlevine sahiptir. İşgal sona ererse, işgalcilere karşı savaşan insanların bağımsızlıklarını kazandıklarında, haklarını ve devletlerini elde ettiklerinde yaşadıkları tüm deneyimler, bu güçler ne yaptı? Siyasi partilere dönüştüler ve onları savunan savaş güçleri ulusal orduya dönüştü.” ifadelerini kullandı.

    Hamas yöneticisi Türkiyede konuştu: Ateşkes olmayacaksa rehineleri geri vermeyeceğiz

    İsrail'in saldırdığı Gazze Şeridi'nde ateşkes olmasını istediklerini ancak ateşkes olasılığı gündeme gelmediği sürece rehineleri teslim etmeyeceklerinin altını çizdi;

    “Ateşkes ve güçlerin tamamen geri çekilmesi için müzakerelere devam etmeye hazırız. Bizim rızamızla bu toprakları işgal etmek ve bizim rızamızla esir almak istiyorlar ve savaş devam edecek. Dünyada bunu yapacak makul bir insan var mı? Hayır. Savaşın sona ereceğinden emin değilsek, neden esirleri teslim edelim ki?” şeklinde konuştu.

    ABD'nin Gazze’ye liman projesine de tepki gösteren Hamas yöneticisi, karadan ve havadan gelen yardımlara teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas yöneticisi Türkiyede konuştu: Ateşkes olmayacaksa rehineleri geri vermeyeceğiz

    “Gazze'de ister denizde ister karada olsun, Filistinli olmayan herhangi bir varlığı kategorik olarak reddediyoruz.”

    "Pişman mısınız?" sorusuna yanıt net oldu. “İnsan suç işlediğinde pişmanlık duyar. Soru, işgale direnmenin bir suç olup olmadığıdır. İşgale karşı direnmenin bir hak olduğuna inanıyoruz. İsrail işgalci bir varlık mı, yoksa işgalci değil mi? Uluslararası hukuk, İsrail'in işgalci bir varlık olduğunu söylüyor. Yani bir vatandaş olarak işgale karşı direniyorum.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow