hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran, 3 Avrupa ülkesinin büyükelçilerini Dışişleri'ne çağırdı

    İran, 3 Avrupa ülkesinin büyükelçilerini Dışişlerine çağırdı
    expand
    KAYNAKİHA

    İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya büyükelçileri çağrılarak, Tahran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin "sorumsuz tutumlarının" sorgulandığı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran’ın gece saatlerinde İsrail’e gerçekleştirdiği misilleme saldırısının yankıları sürüyor. İran’ın misilleme saldırısına Avrupa ülkelerinden kınama gelmesinin ardından İran; Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’yı "çifte standart" uygulamakla suçladı. İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya büyükelçileri çağrılarak Tahran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin "sorumsuz tutumlarının" sorgulandığı kaydedildi. İran tarafından yapılan açıklamada, "İran'ın siyonist rejime yönelik eylemi, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesindedir ve Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesine yönelik son saldırı da dahil çok sayıda suça yanıt niteliğindedir" denildi.

    Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık'ın üyesi olduğu G7 ülkelerinin bugün İran’ın misilleme saldırılarını görüşmek üzere video konferansla bir araya gelmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow