hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Cumhurbaşkanı Reisi kimdir, öldü mü, kaç yaşındaydı?

    İran Cumhurbaşkanı Reisi kimdir, öldü mü, kaç yaşındaydı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İran'ın Cumhurbaşkanı olan Reisi yoğun sis nedeniyle helikopteri ile yolculuk yaptığı esnada kazaya uğradı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. İranlı yetkililer helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın kazada hayatını kaybettiğini açıkladı. 63 yaşındaki Reisi, dini lider Ali Hamaney'in halefi olarak görülüyordu. Peki, İran'ın lideri Reisi kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı olan Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı ve ekiplerin helikoptere ulaşmaya çalıştığı duyurulmuştu. Bu sabah 07.00'de İranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti. İran Devlet Televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin olumsuz hava koşulları nedeniyle kaza yaptığını duyurdu.

    Azerbaycan'dan kalkan helikopterde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti vardı. Helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık arazide kaza yaptı. Reisi, ortak baraj açılışı nedeniyle bölgeye gitmişti. 

    İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 1960 yılında İran'ın Meşhed şehrinde doğdu. İbrahim Reisi, hukuk alanında eğitim aldı ve İran'ın önemli dini liderlerinden biridir. Reisi, 2021 yılında yapılan seçimlerde İran Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Reisi, uzun yıllar boyunca İran yargı sisteminde çeşitli görevlerde bulundu. 2019 yılında İran Yargı Erki Başkanı olarak atandı ve bu görevi sırasında yolsuzlukla mücadele konusunda önemli adımlar attı. Reisi, aynı zamanda İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yakın çevresindeki önemli isimlerden biridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı Reisi kimdir, öldü mü, kaç yaşındaydı

    Cumhurbaşkanlığı döneminde Reisi, ekonomik reformlar, yolsuzlukla mücadele ve dış politikada bağımsızlık vurgusu gibi konulara ağırlık verdi. Özellikle ABD ile olan gergin ilişkiler ve nükleer anlaşma konularında dikkat çekici tutumlarıyla bilinir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow