hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın müttefiki Belarus'tan tehdit: ''Savaşa hiç bu kadar yaklaşmamıştık''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya'nın geçtiğimiz günlerde "Nükleer tatbikat yapacağız" açıklamasının ardından bu kez Rusya'nın yakın müttefiki Belarus'tan nükleer tehdit geldi. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko,, "Hiçbir zaman nükleer savaşın eşiğine son zamanlarda olduğu kadar yaklaşmamıştık. Birisi bize karşı silah kullanırsa anında karşılık veririz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lukaşenko, ''Hayatımız boyunca hiçbir zaman nükleer savaşın eşiğine son zamanlarda olduğu kadar yaklaşmamıştık. Avrupa'ya yön veren Batılı ülkeler bu yola doğru gidiyor. Aslında Fransa'yı medyada her gün duyuyorsunuz ve açıklamaları gerilimin tırmanmasına yol açıyor.'' ifadelerini kullandı.

    Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukoşenko'nun emriyle stratejik olmayan nükleer silah taşıyıcılarına yönelik sürpriz bir tatbikata başladığını açıkladı. Açıklama, Rus Mevkidaşı Vladimir Putin'in Rusya'da nükleer tatbikat emri vermesi ve bu silahların Ukrayna'da kullanılabileceği korkusunu artırmasından bir gün sonra geldi.

    Lukaşenko, ''Birisi bize karşı silah kullanırsa anında karşılık veririz. Hiçbir çizgi çizmeyeceğiz. Biz binlerce kilometrelik Rusya değiliz. Orada çizgiler çizip bekleyebilirsiniz, çünkü Rusya bir anda ele geçirilmeyecektir. Ancak Belarus, son savaşın gösterdiği gibi, bir ay içinde varlığı sona erdi. Bu sefer daha da hızlı olacak. Yani çizgi yok.'' dedi.

    Belarus Savunma Bakanlığı, "Belarus Devlet Başkanı'nın emri uyarınca, stratejik olmayan nükleer silah taşıyıcılarında ani bir denetim gerçekleştiriliyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lukaşenko, ''Herhangi bir saldırganlığa tepki anında olacaktır. Bugün pek çok insan nükleer silahlardan ve diğer şeylerden bahsediyor. Lukaşenko bunları kullanacak mı kullanmayacak mı. Bakın bu bir caydırıcılık silahıdır, bu bir savunma silahıdır. Kimse bu silahlarla saldırıya geçmeyecek.'' şeklinde konuştu.

    Lukaşenko, tatbikatın "Tamamen savunma" amaçlı olduğunu ve ordunun "Belarus'a olası bir saldırıyı püskürtmek için füze saldırıları" nasıl başlatılacağının alıştırmalarını yaptığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow