hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şaşırtan anket! Netanyahu'ya destek dibe mi vurdu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'de Başbakan Netanyahu'ya desteğin dibe vurduğu gösteren yeni bir anket yayınlandı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 58'i Netanyahu'nun derhal istifa etmesi gerektiğine inanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Gazze'ye ölümcül saldırıları 7 ayı aşkın süredir devam ederken, İsrail'de halkın Başbakan Netanyahu karşıtlığı artıyor. Ülkede yapılan son ankete göre İsraillilerin yarısından fazlası Netanyahu'nun derhal İstifa etmesini talep ediyor.

    İSRAİLLİLERİN YÜZDE 58'İ "DERHAL İSTİFA ETSİN" DİYOR

    İsrail'in Kanal 12 televizyonu tarafından yayınlanan bir ankete göre, İsrail halkının yüzde 58'i Başbakan Binyamin Netanyahu'nun derhal istifa etmesi gerektiğine inanıyor; buna Netanyahu'yu destekleyen bloğa oy verenlerin %28'i de dahil. Ayrıca İsraillilerin yüzde 48'i Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın, yüzde 50'si de Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin derhal istifa etmesi gerektiğine inanıyor. Yüzde 56'sı ise İsrail İç Güvenlik Birimi Shin Bet Başkanı Ronen Bar'ın hemen istifa etmesi gerektiğini düşünüyor.

    BUGÜN SEÇİM OLSA MECLİS'TE DE ÇOĞUNLUĞU KAYBEDİYOR

    Ankete katılanların yüzde 54'ü de seçimlerin daha erken yapılması gerektiğini söyledi. Ankette ayrıca, seçimlerin bugün yapılması halinde Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın Ulusal Birlik Partisi'nin Meclis'te 31 sandalye kazanacağı ortaya çıktı; Netanyahu'nun LİKUD Partisi ise 18 sandalye kazanarak Meclis'teki çoğunluğunu da kaybediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow