hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan Refah açıklaması: İsrail duyuru yapmadan saldırı başlattı

    İsrail, yüz binlerce Filistinlinin sığındığı Mısır sınırındaki Gazze’nin Refah kentine dün akşam saatlerinde saldırı başlattı. Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İsrail, Refah kentine yönelik saldırısını başlattı ve uluslararası tepkilerden kaçınmak için bunu duyurmadı ve kimsenin iznini de beklemedi." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail saldırılarından kaçan Filistinlilerin sığındığı Refah saldırı altında.

    Filistin Dışişleri Bakanlığı, dün akşam saatlerinde İsrail’in Refah’a yönelik saldırı başlattığını duyurdu.

    İSRAİL ULUSLARARASI TEPKİLERDEN KAÇINMAK İÇİN DUYURMADI

    İsrail savaş uçaklarının, dün gece Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

    Son dakika...  Filistin Dışişleri Bakanlığından Refah açıklaması: İsrail duyuru yapmadan saldırı başlattı

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in dün akşam itibariyle Refah'a yıkıcı bir hava saldırısı başlattığı ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "İsrail, Refah kentine yönelik saldırısını başlattı ve uluslararası tepkilerden kaçınmak için bunu duyurmadı ve kimsenin iznini de beklemedi." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Suudi Arabistan ve Mısır’a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine işaret edildi.

    BİDEN ‘HATA OLUR’ DEMİŞTİ

    ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son telefon görüşmesinde "Refah'ı işgal girişiminin hata olacağını" söylemişti. 

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, görüşmeye ilişkin olarak Biden'ın İsrail Başbakanı'na, 1 milyondan fazla Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine herhangi bir kara operasyonu ve işgal hareketi düzenlememesi gerektiğini söylediğini belirtti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow