hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, istifa kararını duyurdu

    İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıl Mart ayı sonunda yemin ederek göreve başlayan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, istifa kararı aldığını duyurdu.

    Edinburgh'da düzenlediği basın toplantısında Yusuf, "Siyasi bölünmenin ötesinde ilişkimizi onarmanın ancak başka birisinin dümende olmasıyla yapılabileceği sonucuna vardım. Bu nedenle SNP'nin ulusal sekreterine parti liderliğinden ayrılma niyetimi bildirdim ve mümkün olan en kısa sürede yerime geçecek kişi için bir liderlik yarışması başlatmasını talep ettim." ifadelerini kullandı.

    Yusuf'un bu hafta hem kendi partisi hem de hükümeti için olmak üzere iki güven oylamasıyla karşı karşıya kalabileceği konuşuluyordu.

    Son dakika... İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, istifa kararını duyurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkenin ilk Müslüman başbakanı olan Yusuf'un istifa kararı, İskoç Ulusal Partisi (SNP)-Yeşiller koalisyonunun çökmesinin ardından geldi.

    Yönetimdeki SNP ile Yeşiller Partisi arasındaki üç yıllık koalisyon, emisyon hedeflerinin düşürülmesinin ardından bozuldu.

    Daha önceden sağlık bakanı olarak da görev alan Yusuf, Nicola Sturgeon'ın istifasının ardından İskoçya'da bağımsızlık yanlısı SNP'nin lideri konumuna gelmişti.

    Hamza Yusuf'un babası Pakistan kökenli ve İskoçya'ya 1960'larda göç etti. Annesi ise Kenya'da Güney Asyalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow