hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok’tan karşı hamle! Yasaklama tehdidine yönelik ABD’ye dava açıldı

    Sosyal medya platformu TikTok'tan ABD’ye karşı hamle geldi. Şirket sosyal medya uygulamasının devredilmesinin, devredilmemesi durumunda ise yasaklanmasının önünü açan ve ABD’de onaylanan yasa nedeniyle ABD hükümetine dava açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medya platformu TikTok, ABD’nin yasaklama hamlesine yanıt verdi. TikTok ve Çinli çatı şirketi ByteDance, ABD hükümetine dava açtı. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de onaya sunulan ve kabul edilen TikTok kararı sonucunda, sosyal medya platformu ya devredilecek ya da ABD’de yasaklanacak.

    TikTok ve sahibi şirket tarafından ABD’nin başkenti Washington’daki temyiz mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, söz konusu yasanın anayasaya aykırı olduğu ileri sürüldü. Sunulan dilekçede TikTok'un ABD’de faaliyet göstermesine izin vermek için yasanın talep ettiği satışın ‘ne ticari, ne teknolojik ne de yasal olarak’ mümkün olduğu vurgulandı.

    ABD tarafından onaylanan, ‘ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu’ gerekçesiyle TikTok'un yasaklanmasının önünü açan yasa sonucunda ByteDance firmasına platformu devretmesi için 19 Ocak 2025'e kadar süre verildi. Eğer devretme işlemi gerçekleşmezse TikTok uygulaması ABD internet uygulama mağazalarından çıkarılması öngörülüyor.

    TikTok, Amerikalı kullanıcıların verilerini paylaştığı ya da paylaşacağı iddialarını reddederek, davadaki Amerikalı kongre üyelerini spekülatif" endişeler ileri sürmekle suçladı. Uygulamanın ABD’de 170 milyon kullanıcısı bulunuyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow