hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski'ye suikast girişimi iddiası: Polonya vatandaşı casuslukla suçlandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e suikast planı kapsamında 'Rusya'ya casuslukla' suçlanan bir kişi Polonya'da tutuklandı. Polonya Başbakanı tutuklamayı haklı bulduğunu söyledi. Tutuklu, suçlu bulunması halinde 8 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TUTUKLAMA KESİNLİKLE HAKLIYDI"

    Polonya'da, Rusya İstihbarat Servisi'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye karşı suikast girişimi planına destek olduğu suçlamasıyla bir kişi tutuklandı. Polonya Başbakanı Donald Tusk, Pawel K. isimli kişinin tutuklanmasının doğru olduğunu dile getirdi.

    Donald Tusk, "Cumhurbaşkanı Zelenski'ye suikast hazırlıklarının ortasında bulunan bir Polonyalının tutuklanmasıyla ilgili olarak, onun Rus istihbaratıyla temasa geçme girişimlerini biliyoruz. Tutuklama kesinlikle haklıydı. Burada, bir delinin münferit bir olayıyla karşı karşıya olsak bile, siyasi saldırıların önemli bir kısmı delilerin girişimleridir. Özellikle bu dönemde hepimizin güvenliğe odaklanmamız gerektiğinin farkına varmalıyız." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zelenskiye suikast girişimi iddiası: Polonya vatandaşı casuslukla suçlandı

    ''ZANLI RUS İSTİHBARATIYLA TEMASTAYDI''

    Polonya Ulusal Savcılık Ofisi'ne göre Polonya'nın Ukrayna sınırından yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki havaalanına ilişkin detaylı bilgi sızdırmaya çalıştığı iddia edilen Pawel K, Rusya-Ukrayna savaşında görev alan Ruslarla temas kurmaya çalıştı. Bahsi geçen havalimanı, Ukrayna'ya uluslararası askeri ve insani yardım sokulması ve Zelenski'nin ziyaretleri için kullanılıyor.

    Zelenskiye suikast girişimi iddiası: Polonya vatandaşı casuslukla suçlandı

    Bu bilgilerin Zelenski'ye düzenlenecek bir suikast için kullanılabileceği iddia edildi. Polonyalı zanlının suçlu bulunması durumunda 8 yıla kadar hapis cezası alabileceği vurgulandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye bugüne kadar birden çok kez suikast girişiminde bulunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow