hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 YKS başvuruları saat kaçta bitiyor? YKS son başvuru tarihi bilgileri!

    2024 YKS başvuruları saat kaçta bitiyor YKS son başvuru tarihi bilgileri
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilmeye devam ediyor. Başvuru kılavuzunda belirtilenlere göre, YKS başvuru ücretini ödeyen adaylar, başvuru sürecini çevrimiçi olarak tamamlayabilecekler. YKS başvuru süreci devam ederken son başvuru gününü kaçırmak istemeyen adaylar, YKS başvurularının sona ereceği tarihi sorguluyor. Peki, 2024 YKS başvurusunda son gün ne zaman? YKS başvuru tarihi 2024 ne zaman bitiyor? İşte, 2024 YKS son başvuru tarihi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav hazırlıklarına devam eden üniversite adayları bir yandan da YKS başvurularının son gününü araştırıyor. YKS 2024 başvuruları 1 Şubat Perşembe günü başladı. Sınava başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru süresi içinde, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre adaylar katılacakları her bir oturum için ayrı ayrı başvuru ücreti ödeyecek. Ödemeler belirtilen bankaların yanı sıra internet üzerinden de yapılabilecek.

    YKS BAŞVURU TARİHİ 2024 NE ZAMAN BİTİYOR?

    ÖSYM'nin başvuru kılavuzuna göre adaylar başvurularını ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden 26 Şubat tarihine kadar yapabilecek. Başvurular saat 23.59'a kadar devam edecek, 00.00 itibarıyla sona erecek. YKS kapsamında, ilk olarak 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), sonrasında 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow