hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÖL kayıt yenileme ücreti 2024... AÖL 3. dönem kayıt yenileme son tarihi ne zaman?

    AÖL kayıt yenileme ücreti 2024... AÖL 3. dönem kayıt yenileme son tarihi ne zaman
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    AÖL kayıt yenileme işlemleri liseyi açıktan okuyanların gündeminde yer alıyor. AÖL 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 5 Şubat Pazartesi günü itibariyle sona erdi. İkinci dönemin tamamlanmasının ardından AÖL 3. dönem kayıt yenileme tarihi ve ücreti gündeme geldi. AÖL kayıt yenileme il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde yapılabiliyor. Peki, AÖL 3. dönem kayıt yenileme son tarihi ne zaman? İşte AÖL kayıt yenileme ücreti 2024...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan tarihlerde ve kılavuz bilgileri doğrultusunda gerçekleştirilen AÖL 3. dönem kayıt yenileme detayları araştırılıyor. Eğitim hayatına açık lise ile devam edenler için AÖL kayıt yenileme işlemleri 19 Nisan’da başladı. 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 3. Döneminde kayıt yenilememiş, öğrencilik durumu "Donuk" veya "Silik" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 13 Mayıs 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecek.

    Kayıt yenileme işlemini yaptırmayan adaylar sınavlara katılamayacak. Kayıt işlemleri belirlenen takvim doğrultusunda tamamlanacak. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sınav katılım ücreti yatırıldıktan sonraki iş gününde sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Kayıt yenileme ücretinden muaf olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini MEBİM veya halk eğitimi merkezi müdürlüğü aracılığı ile bizzat yaptırmak zorundadır.

    AÖL 3. DÖNEM KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

    Kayıt yenileme işlemi için öğrenciler, 250 (iki yüz elli) TL sınav katılım ücretini MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow