hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS başvuruları ne zaman bitecek? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav tarihi 2024!

    LGS başvuruları ne zaman bitecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav tarihi 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihi geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. LGS son başvuru tarihleri öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Takvime göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. LGS sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Peki, LGS başvuruları ne zaman bitecek? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni yılın başlaması ve eğitim yılının ilk yarısının da tamamlanması ile öğrenciler Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru tarihlerine odaklandı. LGS 2024 yılında ne zaman yapılacak MEB tarafından açıklandı. Sınav tarihini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Tekin, 2024 LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağını da belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul son sınıf öğrencilerinin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlamaya devam ediyor. Sınav hazırlıklarını sürdüren adaylar belirlenen takvim doğrultusunda başvurularını gerçekleştirecek.

    2024 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

    LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını elektronik ortam üzerinden yapabilecek. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek.

    LGS 2024 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow