hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2. dönem ortak sınav sonuçları tarihi 2024!

    MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2. dönem ortak sınav sonuçları tarihi 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden sınavlara katılan öğrenciler sınav sonuçlarına odaklandı. 2. dönem ortak sınavları Türkiye genelinde 26-27 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Peki, MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2. dönem ortak sınav sonuçları tarihi ile ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 26-27 Mart tarihlerinde tamamlanan ortak sınavların ardından soru ve cevaplar yayımlandı. Ortak sınavların tamamlanmasıyla birlikte, sınava katılım sağlayan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Ortak sınavlar değerlendirilirken açık uçlu sorular öğrenci bilgileri gözükmeyecek şekilde öğretmenler tarafından iki kere puanlanacak. İki öğretmenin aynı puanı vermesi durumunda öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. Ortak yazılı sınavlara katılamayan ve geçerli özürleri bulunan öğrenciler mazeret sınavlarına katılabilecek. Ortak yazılı sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirilirken yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Öğrencinin herhangi bir dökümandan kopya çektiğini veya kopya verdiğinin tespit edilmesi durumunda sınav geçersiz sayılacak.

    MEB ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Soruların puanlaması Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılım aracılığıyla, ülke genelinde gönüllü olarak çalışmaya katılan 4 bin öğretmen tarafından dijital ortamda yapılacak. MEB’den yapılan açıklamada puanlama 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacağı bilgisini paylaştı. Puanlama sona erdikten sonra sınav sonuçları paylaşılacak.

    6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınav sonuçları ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden açıklanacak ve branş/alan öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecektir. 6. sınıf Matematik, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin ortak yazılı sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecektir. 6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınav sonuçları, okul müdürlüğü tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden indirilecek ve öğrencilere duyurulacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow