hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı! Atama ön başvuru tarihi ne zaman?

    2024 Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı Atama ön başvuru tarihi ne zaman
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı sonrasında öğretmen atamalarıyla ilgili detayların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında detaylar merak edilirken beklenen açıklama Bakan Yusuf Tekin'den geldi. Peki, Öğretmen ataması 2024 ne zaman? Öğretmen ataması takvimi ve kadro dağılımı belli oldu mu? İşte atanmayı bekleyen öğretmenleri ilgilendiren o detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğretmen atamalarının bu yıl ne zaman yapılacağıyla ilgili tarih araştırmaları yapılan açıklamalar sonrasında yeniden hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan öğretmen atama duyurusunu bekleyen öğretmen adayları, bu yıl kaç bin kişinin atanacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğretmen atamalarına ilişkin son dakika önemli açıklamalar geldi.

    ÖĞRETMEN ATAMASI 2024 NE ZAMAN?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasıyla ilgili takvimin 20 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Atama takvimindeki ilk 5 branş bilgisini veren Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi ve atama başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu. Atamalar yüzde 50 KPSS puanı ve yüzde 50 ise mülakat puanı ile olacak.

    2024 Öğretmen atama takvimi ve kontenjan dağılımı Atama ön başvuru tarihi ne zaman20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJAN DAĞILIMI 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi. Bakan Tekin’in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. 

    20 bin öğretmen ataması içinde en çok atama yapılacak 5 branş;

    -Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,

    -Özel eğitim öğretmenliği 2 bin 499,

    -Rehberlik bin 597,

    -Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bin 594,

    -İngilizce 96

    2024 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI LİSTESİ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow