hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verisi 2024 saat kaçta açıklanacak? ABD aralık ayı TÜFE rakamları!

    ABD enflasyon verisi 2024 saat kaçta açıklanacak ABD aralık ayı TÜFE rakamları
    expand

    Küresel ekonomik çevreler, ABD'nin TÜFE kararını ve yılın son enflasyon raporunu merakla bekliyor. Bu önemli verinin açıklanmasıyla, yatırımcıların güvenli limanlardan çıkarak yeniden piyasalara yönelmesi bekleniyor. Bu nedenle aralık ayı ABD enflasyon verilerinin ne zaman duyurulacağı yatırımcılar ve piyasa analistleri için oldukça önemli. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte ABD aralık ayı TÜFE rakamlarının belli olacağı saat...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralık ayının ABD enflasyon verileri, altın, dolar, borsa ve kripto para piyasalarındaki yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Piyasalara tedirgin yaklaşan yatırımcılar, açıklanacak olan ABD TÜFE verileri sonrasında yatırımlarına yön verecek. ABD enflasyon verileri FED faiz kararı öncesinde büyük önem taşıyor. Bu veriler doğrultusunda FED'in ilk faiz indiriminin 2024 Mayıs ayında yapması bekleniyor.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Aralık ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu. Takvime göre ABD enflasyon verileri 11 Ocak 2024 Perşembe günü saat 16.30'da açıklanacak. ABD'de kritik enflasyon verisi geçtiğimiz ay açıklandı. ABD'de TÜFE kasım ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0'lık beklentinin üstünde arttı. Çekirdek enflasyon beklentilere paralel artarken, yıllık TÜFE yüzde 3,1'e geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow