hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'den emekli zammı için yeni açıklama

    Emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ve teklifine ilişkin AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor. Şu an oran verme imkanım yok. Bu değerlendirmelerin hepsini bakanlıklarımız yapıyorlar. Oran analizlerini bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. Ama ortaya çıkan net bir şey olmadığı için bir şey söyleme imkanım yok." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin soruya AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor. Şu an oran verme imkanım yok. Bu değerlendirmelerin hepsini bakanlıklarımız yapıyorlar. Oran analizlerini bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. Ama ortaya çıkan net bir şey olmadığı için bir şey söyleme imkanım yok." yanıtını verdi. 

    İsrailli Antalyasporlu futbolcunun tartışılan davranışına ilişkin de açıklama yapan Güler, "Toplum içinde ayrıştırıcı bir dil kullanan, kötülüğü ortaya koyan bir davranıştı. Böyle bir davranışı asla kabul etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Hukuk sistemi içinde gereken yapılacaktır." dedi.

    Öte yandan CNN TÜRK canlı yayınına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşı ne olur?" sorusuna "Ben en düşük emekli maaşının 11 bin 250-11 bin 500 arası belirir diye düşünüyorum" diyerek, tahminini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow