hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ons altında hedef gözüktü: Dev kurumdan rekor tahmini

    Ons altında hedef gözüktü: Dev kurumdan rekor tahmini
    expand

    Altın fiyatlarının rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. Fundstrat'a göre yatırımcılar ekonomik belirsizliğin ortasında giderek daha güvenli bir değer deposu arıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın ons başına 1.990 doların üzerinde, yatırımcıların Fed'in para politikasına ilişkin görünümü değerlendirmeye devam etmesiyle altı ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.

    Bazı analistler, küresel belirsizlik ve jeopolitik gerginliklerin ardından güvenli liman yatırımcılarının talebiyle altın fiyatlarının yakında ons başına 2.500 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

    Vadeli işlemler geçtiğimiz birkaç hafta içinde yüzde 3 artarak Salı günü kısa süreliğine ons başına 2.000 dolarlık kilit psikolojik eşiği aştı.

    Araştırmacı Fundstrat'ın teknik analisti Mark Newton Çarşamba günü Business Insider tarafından görülen bir notta, yükselişin bu ay şimdiye kadarki en yüksek günlük kapanışa işaret ettiğini ve bu hafta ons başına 2.006,37 doların üzerine çıkılması halinde bunun ilkbahardan bu yana en yüksek haftalık kapanış olacağını yazdı.

    Newton, "Bu teknik olarak oldukça olumlu ve altının tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönmeye başlamasını bekliyorum," diye yazdı. Newton, ons başına 2.009,41 doları aşan bir yükselişin altının 2.060-2.080 dolar aralığına girmesine yol açacağına inanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Newton Business Insider'a verdiği demeçte, 2.080 dolarlık direncin kırılmasının "kesin bir teknik kırılma" sinyali vereceğini ve bunun da altını hızla daha da yukarı çekmesini beklediğini söyledi. Newton, "Altın için teknik hedefim 2.500 dolar/ons ve düşen reel oranlar, yükselen döngüler ve devam eden jeopolitik çatışmalar göz önüne alındığında değerli metallerde uzun vadeli olmak cazip görünüyor" dedi.

    Analist daha sonra 2.500 dolar için belirlediği zaman çizelgesinin yıl sonu için olmadığını, bunun bir "ara hedef" olduğunu açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow