hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Aralık 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte enflasyon rakamları...

    Son dakika... Aralık 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu İşte enflasyon rakamları...
    expand

    TÜİK Aralık 2023 enflasyon oranı açıklaması ile birlikte yılın son ayına ait enflasyon netleşmiş oldu. Bu veri aynı zamanda memur ve emekli enflasyon farkı için son veri oldu ve her iki kesimin de alacağı enflasyon farkı ortaya çıktı. Peki, Aralık 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç açıklandı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon rakamları her ayın başında duyuruluyor. Bir önceki aya ait enflasyon oranı verileri açıklanırken aynı zamanda yıllık enflasyon da ortaya çıkıyor. Açıklanan enflasyonla birlikte memur ve emeklinin maaşlarına yüzde kaç enflasyon farkı ekleneceği belli oluyor. Peki, şu an için süreçte son durum ne ve bu yılın son enflasyonu ne kadar oldu?

    TÜİK ARALIK 2023 ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ocak ayının başında duyuruldu. 1 Ocak 2024 Pazartesi gününün resmi tatil olması nedeniyle enflasyon oranı 3 Ocak 2023 Çarşamba günü açıklandı. Merakla beklenen veriler saat 10.00 itibariyle duyuruldu. Aralık enflasyonu yüzde 2.93 olarak açıklandı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64.77 oldu.

    Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise aylık 1.14 yıllık ise 44.22 olarak belirlendi.

    YILLIK VE 5 AYLIK ENFLASYON NE KADAR?

    Enflasyon TÜİK tarafından açıklanan verilere göre kasım ayında yüzde 3,28 artarken, yıllık bazda yüzde 61,98 olarak gerçekleşti. Bu verilere ışığında temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 olarak hesaplandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow