hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğal gaz desteği başvuru ekranı e-Devlet: Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardımı ne kadar?

    Doğal gaz desteği başvuru ekranı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından sonra yeniden gündeme geldi. Sosyal yardım kapsamında yer alan doğal gaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen doğal gaz tüketim desteği tutarı da artırıldı. Peki, Doğal gaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğal gaz yardımı ne kadar? İşte Doğal gaz desteği başvuru ekranı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Doğal gaz desteği başvuruları devam ediyor mu? Doğal gaz yardımı nereden, nasıl alınır, kaç TL?" sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen doğal gaz desteğine zam geldiğini duyurdu. Kış aylarını rahat geçirmeleri için ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan bu imkan, birçok kişiye destek sağlayacak.

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik." dedi.

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden alınıyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler. Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak. Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, yılın son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow